undervannskameraer for strandturen

Hårdføre kameraer til strandturen

De fleste av oss frykter sand og vann når kameraet er med på tur. Men med et lite, kompakt undervannskamera åpner det seg en helt ny verden.

Et speilreflekskamera må ha et dyrt undervannshus før du kan ta det med på dykketuren.

Derfor kan et dedikert undervannskamera være et glimrende supplement til fotovesken, når det står strand, bølger og vannsklier på ønskelisten.

Du får også med noen helt nye og spennende motiver hjem.

> Les også: 5 Tips til lekre undervannsbilder

Vidvinkel er bra

Når du skal investere i et undervannskamera må du være oppmerksom på at lyset brytes annerledes under vann, enn det gjør på land - tilsvarende en brennviddeforlengelse på ca 1,4x. Det vil si at 28 mm for eksempel tilsvarer 40 mm under vann.

Tele er ikke interessant under vann, for selv det klareste vann har urenheter som sand og partikler, som blir ekstra synlige når der er lang avstand til motivet ditt.

Altså er en god vidvinkel viktig under vann. Det samme er god lysstyrke i objektivet, da lyset er svakere under vann.

Det hjelper deg også til kortere lukkertider, for under vann beveger alt seg - inkludert deg selv.

Kan holde til mye

De kompakte undervannskameraer kan typisk gå ned til 15-30 meters dybde. De fleste kan tåle å bli mistet i gulvet fra to meters høyde, og noen av dem kan jobbe i ned til ti kuldegrader.

Vi har testet 7 forskjellige undervannskameraer fra Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus og Ricoh - alle i prisnivået 1100-3500 kroner.

Som abonnent kan du lese hele testen ved å hente artikkelen øverst på siden.

Kanskje du er interessert i...