Ricoh WG-30

Ricoh oppdaterer robust undervannskamera

For de eventyrlystne som undervannsfotograferer varme korallrev eller går helt inpå iskalde fosser, er det gode nyheter fra Ricoh, som kommer med forbedret robust undervannskamera.

9. oktober 2014

Oppfølgeren til Ricohs robuste undervannskamera WG-20 heter WG-30, og det kommer i to versjoner. Både den tekniske innmaten og den ytre beskyttelsen er forsterket.

Sensoren er en splitter ny bakbelyst CMOS-sak på 16,0 megapiksler, og bildeprosessoren er også ny, noe som skal gi enda bedre bilder og video, som for øvrig kan tas opp i Full HD med 30 bilder i sekundet.

Det kan man f.eks. bruke til å ta opp i vannet på inntil 12 meters dybde i opptil to timer. Det tåler å bli sluppet fra en høyde på 1,5 meter og å bli kjørt over av 100 kilo. Det gir først opp når temperaturen faller ned under 10 graders kulde.

Et særlig kjennetegn for WG-modellene er makrofunksjonen med de seks LED-lampene rundt objektivet, og dette er videreført.

Kameraet koster veiledende 2599 kroner, og kan leveres i midten av november.

En måned senere kan du for 200 kroner ekstra få WG-30W, som har innebygd wi-fi. Med en dedikeret app på mobilen kan man her styre mange av funksjonene i kameraet, og se video live fra kameraet.

Kanskje du er interessert i...