Dilish Parekh fra India eier 4500 kameraer

Verdens største kamerasamling

Dilish Parekh fra India eier 4500 kameraer. Det har gitt ham en plass i Guinness Rekordbok, og han regner ikke med å miste den noen gang.

18. august 2016

Hvis du tror at du har mye fotoutstyr, så tro om igjen.

Den indiske fotojournalisten Dilish Parekh har en plass i Guinness Rekordbok med en samling på 4500 kameraer han har jobbet på siden 70-tallet.

Verdens største kamerasamling

Samlemanien tok for alvor av da han overtok samlingen til faren på 600 kameraer, og siden da har han kjøpt flere og flere antikke kameraer på f.eks. loppemarkeder - gjerne til priser under 100-lappen.

Han har alt fra bokskameraer til japanske spionkameraer fra 2. verdenskrig. Det eldste kameraet er fra 1890.

Leica 250 Reporter fra 1934

Det mest imponerende i samlingen inntil videre er et Leica 250 Reporter fra 1934 (over), Det har en verdi på mer enn 600 000 kroner, og akkurat dette kameraet er vanskelig å oppdrive, for det ble bare produsert 100 av dem.

Overbevisende rekordholder

Parekh er på ingen måte redd for å miste verdensrekorden sin, for ingen andre kommer i nærheten av å ha en samling som hans.

"Det er ingen sak å slå verdensrekorden min, men jeg eier 4500 kameraer akkurat nå. Selv hvis du kjøper et kamera hver dag, vil det ta deg 12 år. Og på det tidspunktet er jeg langt foran", forklarer han i kortfilmen "The Light Collector, som du kan se under.

Det er en kort og fengende historie om en mann med en lidenskap.

Kanskje du er interessert i...