Sony A6300

Verdensrekorden i hendene

Sonys nye Alpha6300 har rekordmange fokuspunkter og verdens raskeste autofokus. Vi har hatt det i henderne, og her setter vi fokus på fokussystemet.

15. februar 2016

Alpha6300 har verdensrekord i antall fokuspunkter med 425 punkter fordelt jevnt over hele APS-C-sensoren. De 425 punktene bruker faseforskyvning, men det er også 169 punkter, som bruker kontraster for å stille skarpt.

Fasedeteksjonen kan måle avstanden nøyaktig til der man vil stille skarpt, mens kontrastbasert fokus justerer etter den største kontrasten, som er der, hvor det er skarpest. De to systemene jobber sammen, og det gir blant annet en meget kort fokussøketid på 0,05 sekund, noe som også er en verdensrekord.

Den heftige hastigheten blir blant annet gjort mulig ved hjelp av en bildeprosessor, som kan behandle data meget hurtig, og en sensor, der ledningslaget er gjort tynnere, slik at fotodiodene kan lages større og signalveien er blitt kortere.

Systemet har også mange andre fordeler. Det utnyttes av det såkalte 4-d-fokussystemet som ikke nøyer seg med å se på avstand og kontraster, men også forutsier, hvor et bevegelig motiv er på vei.

Det gjør også at man kan knipse 11 bilder i sekundet med følgefokus slått på, og 8,0 bilder i sekundet ved liveview. Her kan du se en kort video, hvor vi har hatt det raske kameraet i hendene og prøver ut noen av fokusfeaturene. Det mest bemerkelsesverdige er at fokuspunkterne tar tak meget raskt, og at liveview er helt uten forsinkelse. Vi kommer naturligvis tilbake med en grundigere test.

Kanskje du er interessert i...