Panasonic WX970 med to kameraer og HDR

Ekstra kamera i skjermen

Årets store elektronikmesse CES i Las Vegas åpenbarte blant annet Panasonics første 4K-videokamera til vanlige forbrukere, og det har et ekstra kamera innebygd i viewfinneren til smarte bilde-i-bilde-opptak.

9. januar 2015

Las Vegas: På dette årets CES-messe i Las Vegas har Panasonic blant annet lansert en serie av nye 4K-videokameraer. Toppmodellen WX970 har et ekstra kamera innebygd i viewfinderen, så kameraet kan flyttes rundt med denne og på den måten gjøres bilde-i-bilde-opptak fra en annen vinkel. Det lille kameraet kan også vris 360 grader og derfor filme fotografen eller hva som ellers foregår foran linsen samtidig.

Flere av Panasonics toppmodeller har også Wi-Fi innebygd, og muligheten for å bruke kameraet i en mobiltelefon eller et nettbrett som sekundært kamera som man så f.eks. kan stille opp og ta opp scenen fra en helt annen vinkel og vise som bilde-i-bilde.

HDR-video Panasonic WX970 kan også simultant ta opp to forsjkellige eksponeringer og sette sammen til et HDR-opptak. Panasonic lover også at de nye kameraene fokuserer raskere med et nytt system basert på Lightspeed AF, som sitter i firmaets pek og skyt-kameraer.

Prisen på Panasonic WX970 bliver på over 6000 kroner i USA, hvor kameraet kommer på markedet i februar eller mars.

Kanskje du er interessert i...