Våre tips til inspirerende Instagram-kontoer.

Instagram er et genialt sted for å søke inspirasjon til nye fotoprosjekter. Se hvem som inspirerer oss.

© Shutterstock

10 fotografer du må følge på Instagram

Instagram er fullt av fantastiske bilder som er tatt av dyktige fotografer fra hele verden. Vi viser deg 10 av fotografene vi i redaksjonen liker best.

8. september 2020 av Christian Trant

Det er ikke alltid vi her i redaksjonen er like motiverte til å gå ut og fotografere. 

Heldigvis har vi Instagram, og den sosiale plattformen er en gullgruve når vi trenger inspirasjon. 

Her ser du hvilke 10 fotograf-Instagramprofiler vi besøker ofte for å gi motivasjonen og inspirasjonen vår en vitamininnsprøytning. 

1. @paulnicklen

Paul Nicklen tar de mest fantastiske bilder av naturen. I bildene sine viser han den rå, barske og veldig fotogene naturen han fotograferer på turene sine rundt omkring i verden. 

Som fotograf er Paul Nicklen spesielt god på å fotografere dyr som vi andre bare drømmer om å komme oss innpå. 

> Les også: 7 tips til bedre Instagram-bilder

2. @brahmino

Motivene til Simone Bramante varierer veldig, men alle bildene har til felles at han fanger lys og farger på vakreste vis.

Uansett om motivet er arkitektur, landskap eller portretter har han tenkt grundig gjennom hvordan motivet tar seg best ut når det gjelder komposisjon og lyssetting.

3. @macenzo

Dirk Bakker er en ener når det gjelder å fotografere arkitektur, mønstre og design. Bakker vurderer komposisjonen og hvordan han skal skjære bildene sine nøye, og det gir et utrolig flott uttrykk i bildene sine. 

Hvis du selv drømmer om å bli bedre på å ta originale bilder av arkitektur, kan du lære mye av måten Bakker fotograferer på.

4. @astrodub

Angeliki Jackson har gjort seg god på gate- og portrettbilder. Stilen hennes er veldig urban, og hun klarer å ta portrettbilder som er autentiske og forteller en historie.

Hvis du drømmer om å bli bedre på portrettfotografering og vil ta bilder med nerve, kan du så absolutt se etter inspirasjon i bildene til Angeliki Jackson.

5. @amivitale

Ami Vitales hjerte banker for å redde naturen. Gjennom Instagram-profilen sin prøver hun å inspirere følgerne sine til å passe bedre på dyrelivet og de naturområdene som er hardest rammet.

Vitales viser fram det sårbare dyrelivet, men hun tar også bilder av personene som har viet livet sitt å bedre vilkårene for dyrene. Bildene er flotte og dramatiske og et studie i hvordan dyrebilder kan tas.

6. @hannes_becker

Hannes Becker tar flotte naturbilder som får fart på reiselysten til de som ser dem. Instagram-profilen er full av barske landskap i gråvær, hvor de mørke fargene er dominerende.

Bildene viser at du kan ta vakre landskapsbilder året rundt, og hvordan du kan bruke gråvær til å skape en dramatisk stemning i landskapsbildene dine.

7. @helloemilie

Emilie Ristevski tar fantastiske bilder med et minimalistisk uttrykk. Hun er god på å dyrke de rosa og oransje fargetonene i solnedgangen samtidig som at motivene hennes er storslåtte.

Uansett om du liker bilder av dyreliv, arkitektur, landskap eller skyformasjoner, har Ristevski fotografert det, og derfor er Instagram-profilen et nyttig sted å se for å finne inspirasjon.

8. @eevamakinen

Eeva Mäkinen har base i Kuusamo i Finland, og bildene hennes viser den mangfoldige naturen som ligger i området. Flere av bildene til Mäkinens viser tåke eller dis, og hun er god på å bruke nettopp dette elementet aktivt i bildene sine.

På Instagram-profilen kan du også få inspirasjon til hvordan du kan fotografere nordlyset, makro-motiver og dyrebilder.

9. @adamsenatori

Adam Senatori er fascinert av bilder som er tatt i fugleperspektiv. Bildene er tatt med både drone og digitalkamera, og det er gjort mye ut av komposisjonen og motivvalget.

Går du selv med en liten drøm om å bli dronefotograf, er profilen til Adam Senatori verdt et besøk, for her får du et innblikk i hvordan landskapene ser annerledes ut når de er fanget fra flere hundre meters høyde. 

10. @dguttenfelder

David Guttenfelder tar alle bildene sine med smarttelefonen sin. Bildene viser at det har skjedd et teknologisk kvantesprang med kameraet i telefonene våre, og derfor er profilen til Guttenfelder et godt egnet sted for å søke inspirasjon hvis du selv tar mange bilder med smarttelefonen din.

Guttenfelder er god på å legge til tekst til bildene sine. Du får små historier til de fleste bildene, noe som gir et mer fullendt bilde når du leser om arbeidet hans.

Kanskje du er interessert i...