Bilderedigering på smarttelefon

Den beste smarttelefon-appen til bilderedigering

Det finnes utrolig mange redigeringsapper til smarttelefon. Noen apper til bilderedigering er gode på filtre, og andre på værktøy, men de kan langt på vei mye av det samme. Her har vi samlet noen av favorittene våre - både gratis og prisvennlige varianter.

1. januar 2018

App 1

Til redigerings-entusiastene: PHOTOSHOP EXPRESS Den mobile utgaven av Photoshop er et godt valg, når du skal bruke bildebehandlingsverktøy som å beskjære, fjerne flekker og justere hvitbalanse, eksponering og fargemetning.

Appen har også filtre og rammer, og du kan redigere i raw og dele direkte fra appen til sosiale medier. Gratis. I appen koster imidlertid flere verktøy 49 kroner.

App 2

Til de med Lightroom hjemme: LIGHTROOM FOR IPHONE Du har adgang til en rekke verktøy, også redigering i raw, og forhåndsprogrammerte redigeringer, hvor du med et klikk kan forbedre bildet ditt.

Ligthroom-appen synkroniserer med andre enheter, så du kan redigere og organisere bilder på tvers av mobil, datamaskin og online. Helt gratis.

App 3

Til de intuitive: SNAPSEED Google-produktet Snapseed får ofte ros for å være enkelt å bruke, fordi appen er meget intuitiv.

En fordel ved Snapseed er, at man kan velge ut enkelte deler av bildet man vil redigere. Dessuten har appen gode filtre og effekter som f.eks. lekker sløring med lens blur. Appen er gratis.

App 4

Til filternerdene: AFTERLIGHT Afterlight er litt mer en filterapp enn en redigeringsapp, selv om den også inneholder mange alminnelige verktøy til justering.

Appen har mer enn 250 filtre, teksturer og rammer og gir deg rikt med muligheter for å leke med formatet og f.eks. gjøre bildet ditt rundt eller trekantet. Appen koster 6 til 8 kroner.

App 5

Sjefredaktørens valg: CAMERA+ Appen forbedrer kameraet i telefonen med hjelpelinjer, timer, makrofunksjon og ikke minst en bedre eksponeringskompensasjon.

Funksjonen Clarity får ofte et fint resultat med autoinnstillingen. Alternativt finnes Clarity PRO, hvor man kan fininnstille lys og farger med to skyveknapper, slik at bildene på sekunder får et flott og iøyennefallende utttrykk klart til bruk på f.eks. Instagram. Appen koster 29 kroner.

Kanskje du er interessert i...