Den beste smarttelefon-appen til bilderedigering
Bilderedigering på smarttelefon

Den beste smarttelefon-appen til bilderedigering

Det finnes utrolig mange redigeringsapper til smarttelefon. Noen apper til bilderedigering er gode på filtre, og andre på værktøy, men de kan langt på vei mye av det samme. Her har vi samlet noen av favorittene våre - både gratis og prisvennlige varianter.

1. januar 2018

Våre favorittredigeringsapper for smarttelefoner:

App 1

Til redigerings-entusiastene: PHOTOSHOP EXPRESS Den mobile utgaven av Photoshop er et godt valg, når du skal bruke bildebehandlingsverktøy som å beskjære, fjerne flekker og justere hvitbalanse, eksponering og fargemetning.

Appen har også filtre og rammer, og du kan redigere i raw og dele direkte fra appen til sosiale medier. Gratis. I appen koster imidlertid flere verktøy 49 kroner.

> Les også: Her er de 5 gratis-appene du bør bruke til å redigere bilder

App 2

LIGHTROOM FOR IPHONE Du har adgang til en rekke verktøy, også redigering i raw, og forhåndsprogrammerte redigeringer, hvor du med et klikk kan forbedre bildet ditt.

Ligthroom-appen synkroniserer med andre enheter, så du kan redigere og organisere bilder på tvers av mobil, datamaskin og online. Helt gratis.

App 3

SNAPSEED Google-produktet Snapseed får ofte ros for å være enkelt å bruke, fordi appen er meget intuitiv.

En fordel ved Snapseed er, at man kan velge ut enkelte deler av bildet man vil redigere. Dessuten har appen gode filtre og effekter som f.eks. lekker sløring med lens blur. Appen er gratis.

App 4

AFTERLIGHT Afterlight er litt mer en filterapp enn en redigeringsapp, selv om den også inneholder mange alminnelige verktøy til justering.

Appen har mer enn 250 filtre, teksturer og rammer og gir deg rikt med muligheter for å leke med formatet og f.eks. gjøre bildet ditt rundt eller trekantet. Appen koster 6 til 8 kroner.

> Vil du ha bevegelse i bildene dine? Det fikser appen Pixaloop lett. Last den ned her (bare for abonnenter)

App 5

CAMERA+ Appen forbedrer kameraet i telefonen med hjelpelinjer, timer, makrofunksjon og ikke minst en bedre eksponeringskompensasjon.

Funksjonen Clarity får ofte et fint resultat med autoinnstillingen. Alternativt finnes Clarity PRO, hvor man kan fininnstille lys og farger med to skyveknapper, slik at bildene på sekunder får et flott og iøyennefallende utttrykk klart til bruk på f.eks. Instagram. Appen koster 29 kroner.

Redaksjonen anbefaler:
100 tips og kurs for bildebehandling


Har du full kontroll på hvordan du gjør fargene flottere og detaljene skarpere når du redigerer bildene dine? Hvis ikke er det kanskje nå du skal lære deg det. 

Digital FOTO har nettopp gitt ut et en ny bok med 100 tips og kurs for Photoshop, Lightroom og Elements. Boken er skrevet slik at det er noe for alle nivåer. Dermed får du glede av den uansett om du er nybegynner eller allerede fotograferer i råformat og redigerer alle bildene dine. 

Med boken i hånden kan du enkelt løfte bildene dine til helt nye høyder takket være de grundige trinn for trinn-veiledningene, hvor vi guider deg gjennom de forskjellige funksjonene, justeringsmulighetene og effektene. 

Akkurat nå kan du få boken 100 Tips og kurs med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner + porto. Til sammen 98 kroner. Les mer om boken her.

Kanskje du er interessert i...