photo app

5 gratisapper du bør bruke til å behandle bildene dine på mobilen.

© Lubo Minar // Unsplash

5 gratisapper du bør bruke til å behandle bildene dine på mobilen

Vi har sett på jungelen av apper for bildebehandling, og vi har funnet fem gode og gratis muligheter. Her finner du både knallgode verktøy og festlige filtre.

I takt med at kameraene i telefonene blir bedre, og det blir enklere å overføre bilder fra et speilløst systemkamera eller speilreflekskamera til telefonen, blir det også mer og mer aktuelt å behandle bilder på telefonen.

Da kan du med fordel bruke andre bildebehandlingsapper enn den telefonen din blir levert med, for det finnes et stort utvalg av, hovedsakelig gratis, svært gode apper som kan fikse mye forskjellig.

Her har vi listet opp fem forslag til gode og gratis bildebehandlingsapper.

> Les også: Photopills - den optimale appen til fotografen

1. Lightroom Mobile

Adobes versjon av Lightroom til mobilen er perfekt for all grunnleggende bildebehandling, for eksempel å justere kontrast, farger og høylys. 

Dessuten har appen støtte for råformatfiler, noe som gjør at du ikke trenger å gå på kompromiss med bildekvaliteten, selv om du behandler på mobilen eller et nettbrett.

> Les også: 6 apper fotografen må ha på smarttelefonen sin

2. Snapseed

Denne appen, som Google står bak, er veldig intuitiv og enkel å bruke. Dessuten er det en fordel at du kan velge ut enkelte deler av bildet du vil behandle.

Dessuten har Snapseed funksjonen precision masking, som gir deg muligheter for å justere dybdeskarpheten i bildet ditt.

Fotografer bruker ofte denne funksjonen til å gjøre bakgrunnen uskarp og få forgrunnen enda mer i fokus, men nå kan du også gjøre det i etterbehandlingen av bildene dine, hvor du kan tilpasse dybdeskarpheten.

> Les også: 10 tips for å bli en enda bedre fotograf

3. VSCO

I denne appen er filtrene nyanserte uten å ødelegge bilderne, og du kan justere den siste finishen manuelt. Det er lett å bruke verktøyene, og bildebehandlingen skjer i sanntid.

Det er også et pluss at VSCO bruker bildene dine direkte fra biblioteket og uten import.

VSCO app

VSCO lar deg samhandle med andre brukere av appen. Det er en enkel måte å få inspirasjon på, samtidig som du får et publikum. 

© Shutterstock

4. Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express tar mange av de beste bildebehandlingsverktøyene i Photoshop og presser dem inn i en mobilapp.

På tross av at man skulle tro at det er vanskelig å manøvrere seg i Photoshop-funksjonene på en liten touchskjerm, fungerer det upåklagelig. Du får imidlertid bare et lite utvalg av de velkjente funksjonene med denne appen.

> Les også: 3 uunnværlige apper til fototuren

5. Prisma Photo Editor

De fleste apper som forvandler bildene dine til tegninger eller malerier, er for å være ærlig ikke spesielt gode, men Prisma er unntaket.

Prisma forvandler bildene dine til tegneseriestil, og resultatet er både artig og flott.

Det er veldig enkelt, og brukervennligheten er på topp, så du får raskt resultater uten å måtte være særlig teknisk anlagt.

> Les også: Dette er de beste appene til iPhones-kameraet

Prisma app

Appen Prisma forvandler blant annet portrettene dine til flott tegneseriestil. 

Kanskje du er interessert i...