photo apps

Her er de 5 gratis-appene du bør bruke til å redigere bilder

© Lubo Minar // Unsplash

Her er de 5 gratis-appene du bør bruke til å redigere bilder

Vi har sett på jungelen av applikasjoner for bildebehandling, og vi har funnet fem gode og gratis muligheter. Her finner man både knallgode verktøy og festlige filtre.

24. august 2016

I takt med at kameraene i telefonene blir bedre, og det blir enklere å overføre bilder fra et speilreflekskamera til telefon, blir det også mer og mer aktuelt å redigere bilder på telefonen.

Her kan man fint bruke andre redigeringsapplikasjoner enn den telefonen din kommer med, for det finnes et stort utvalg av, hovedsaklig gratis, svært gode applikasjoner som kan fikse mye forskjellig.

Her har vi listet opp fem forslag tilgode og gratis bildebehandlingsapplikasjoner.

Akkurat nå kan du få tre objektiver til mobilen til spesialpris med Digital FOTO. Se dem her.

1) Lightroom Mobile

Adobes versjon av Lightroom til mobilen er perfekt for all grunnleggende redigering, som f.eks. å justere kontrast, farger og høylys. Dessuten støtter iOS-versjonen raw-filer, noe som også snart kommer for Android.

2) Snapseed

Google står bak denne appen. Den er meget intuitiv å bruke, og den får ofte ros for å være brukervennlig. En fordel med denne er at man kan velge å redigere bare deler av bildet- Snapseed har også gode filtre og effekter.

3) Darkroom

Darkroom og VSCO har lenge kjempet om plassen som mange fotografers favoritt, men i det siste har Darkroom i dratt fra. Filtrene er nyanserte uten å ødelegge bildene, og du kan justere den siste finpussen manuelt. Verktøyene er enkle å bruke, og redigeringen foregår i sanntid. Det er også et pluss at Darkroom bruker bildene dine direkte fra biblioteket uten import.

4) AfterFocus

Her har vi en app med et enkelt formål – det gjør den til gjengjeld også bra. AfterFocus gir deg nemlig den dybdeskarpheten som ellers bare et speilreflekskamera kan stå for. Man bruker fingeren for å markere for- og bakgrunn, og det fungere superenkelt og fint.

> Vil du ha bevegelse i bildene dine? Det fikser appen Pixaloop lett. Last den ned her (bare for abonnenter)

5) Prisma

Ikke siden instant-bølgen slo til før Instagram, har kunstferdige effekter på bilder fått så mye oppmerksomhet. Prisma er en intelligent app som gjør om bildet ditt til en verdenskjent malestil. Resultatet er både stilig og flott, så oppmerksomheten er fortjent.

Redaksjonen anbefaler: Objektiver for mobiltelefonen

Du får mye mer ut av mobilkameraet ditt hvis du setter på eksterne objektiver. Da kan du blant annet få fiskeøyeeffekt, mer vidvinkel og mulighet for å komme helt nær blomster og dyr med makro.

Dermed utvider du plutselig det kameraet du alltid har tilgjengelig, til å kunne håndtere nesten alle motivtyper. Og så blir det rett og slett litt morsommere fotografere med mobilen.

Akkurat nå kan du få et 3 i 1-objektivsett til mobiltelefonen din med to utgaver av Digital FOTO for bare 49 kroner. Se tilbudet her. 

Kanskje du er interessert i...