Gratis bildebehandling

De beste gratisprogrammene for bildebehandling

Googles populære program Picasa blir lagt i graven. Se våre favoritter, når du vil ha gratis bildebehandling.

21. mars 2016

Google har stoppet utviklingen av det populære bildebehandlingsprogrammet Picasa, men det finnes andre gode alternativer, hvis du vil ha gratis bildebehandling. Her har vi samlet våre forslag til tre gratisprogrammer, som du kan bruke, når bildene skal justeres.

Bilder i Windows - når det skal være enkelt og raskt

Windows 10 har et innebygd bildebehandlingsprogram i Windows 10, som du finner ved å klikke på Start-knappen og velge Bilder. Markér et bilde, og klikk på blyant-ikonet, Rediger.

I programmet kan du fikse på alt det grunnleggende som å beskjære, rette opp en skjev horisont samt justere lys og farger. Det er også forskellige retroeffekter, som du kan gi bildene.

Les om mulighetene i programmet her.

Google Fotos - når du vil redigere på nettet

Google har valgt å legge kreftene i onlinetjenesten Google Fotos frem for Picasa. Her kan du laste opp alle bildene dine gratis, og det er også en enkel bildebehandlingsdel, hvor du redigerer direkte på internett via nettleseren din.

Klikk på et bilde og på Rediger for å komme i gang. Her kan du beskjære, rotere, justere og legge til forskjellige effekter. Man kan også justere lys og farger, men justeringene er enkle.

Her kan du lese mer om mulighetene i Google Fotos.

Paint.net - når det skal være avansert

Brukerflaten i dette gratisprogrammet minner om den i Elements og Photoshop, og man får mange av de samme verktøyene og mulighet for å arbeide med lag.

Paint.net er ikke helt like enkelt og brukervennlig å gå til som Windows’ eget bildebehandlingsprogram, men mulighetene er langt mer avanserte, og det er et program, som man kan vokse med. Du kan laste ned programmet her.

Kanskje du er interessert i...