Gratis bildebehandling i Windows, Google, Paint.net og Rawtherapee

Fire gratis bildebehandlingsprogrammer

Det finnes gode alternativer til de svært udbredte programmene Photoshop og Elements, som til og med er gratis.

Du må ikke bruke 100 kroner i måneden på et program som kan gjøre dine bildene dine mer interessante å se på når de kommer ut av kameraet. 

Her har du fire forslag til gratisprogrammer som er fine alternativer til Adobes Photoshop og Elements: den helt enkle, den lett viderekomne, den avanserte og den sikre.

1. Den helt enkle

Bildeframviseren i Windows er blitt forbedret betydelig, så du her kan gjøre enkle beskjæringer, og med den nye ‘tryllestaven’ kan du med et klikk rette opp de vanligste eksponeringsfeilene på et bilde.

2. Den lett viderekomne

Hvis du vil ha mer redigering, så sjekk ut programmet Paint.net, som opprinnelig ble utviklet med Microsoft som mentor.

Her kan du foreta skikkelig bildebehandling med masker, lag og et hav av justeringsmuligheter. Programmet er helt intuitivt og svært enkelt å komme i gang med.

3. Den avanserte

Hvis du vil konvertere raw-filer helt gratis, så er Rawtherapee en mulighet.

Du har mange muligheter for å justere bildene dine, men programmet mangler litt på brukervennlighet, spesielt for nybegynnere.

> Les også: 5 gratis raw-konvertere du bør teste

4. Den sikre

Vil du ha enkel adgang til både lagring av bilder og enkel bildebehandling, så er Google Fotos et opplagt alternativ.

Med den nyeste oppdateringen er det kommet skyveknapper, så i tillegg til de anbefalte forslagene for behandling har man muligheten til å justere diverse forhold rundt eksponering og farger selv.

Mann behandler bilder i Windows Bilder.

Gratis bildebehandlingsprogrammer gir deg ofte ikke mulighet for å jobbe med flere lag om gangen, men hvis du ikke trenger denne funksjonen, finnes det gode alternativer.

2. Bildebehandling for den lett øvede

Hvis du vil ha mer bildebehandling, bør du ta en titt på Paint.net, som opprinnelig ble utviklet med Microsoft som mentor.

Her kan du foreta bildebehandling med masker, lag og et hav av justeringsmuligheter. Programmet er helt intuitivt og svært enkelt å komme i gang med.

Last ned programmet her

3. Det avanserte gratisprogrammet

Hvis du vil konvertere raw-filer helt gratis, så er Rawtherapee en mulighet.

Du har mange muligheter for å justere bildene dine, men programmet mangler litt på brukervennlighet, særlig for nybegynnere. Prøv programmet her.

> Les også: 4 grunner til å bruke nettbrettet ditt til bildebehandling

Kvinne behandler bilder.

Brukergrensesnittet og oppsettet for skyveknapper og verktøy i Rawtherapee er veldig likt det vi kjenner fra Adobes profesjonelle programmer, med med grafiske forskjeller som du raskt lærer deg å bruke.

4. Det sikre valget

Vil du ha enkel tilgang til både lagring av bilder og enkel bildebehandling, er Google Foto et opplagt alternativ.

Med den nyeste oppdateringen har det fått skyveknapper som gjør at du har mulighet for å justere diverse forhold rundt eksponering og farger.

Dessuten gir Google Foto muligheter for enkel deling av bilder med for eksempel andre i familien din. Programmet gjør det også mulig å organisere bildene dine på en veldig enkel måte.

Du finner Google Foto her.

Kanskje du er interessert i...