Ung kvinne tar selfie til det sosiale mediet BeReal
© Shutterstock

Hva er BeReal?

BeReal er et sosialt medium som ønsker å vise en uredigert virkelighet. Det står dermed i sterk kontrast til det polerte og ofte photoshoppede innholdet du ser på medier som Instagram og TikTok.

7. mars 2023 av Redaktionen

Hva er BeReal?

BeReal er et av de nyeste sosiale mediene, og tanken bak er å ta et oppgjør med den perfekte selfien. Det er med andre ord et medium som ønsker å vise verden slik den er – uten filtre. 

BeReal vil med andre ord ta et oppgjør med den polerte verdenen vi ofte møtes av på andre sosiale medier. 

> Les også: Hva er Instagram Reels?

Hvordan fungerer BeReal?

Det kan være fristende å spørre hva som får BeReal til å skille seg ut fra alle de andre sosiale medier-appene, men det er nettopp det at den viser brukernes virkelighet i stedet for noe iscenesatt eller rett og slett photoshoppet. 

Appen fungerer nemlig så smart at den en gang om dagen gir fra seg et varsel til alle brukere om at det nå er på tide å lage et innlegg, og så har brukeren bare to minutter til å aktivere kameraet sitt og ta et bilde fra det stedet de befinner seg. 

Når du begynner å lage et innlegg, aktiveres både kameraet på baksiden av mobilen og selfiekameraet, slik at du ikke kan gjemme deg når du først har akseptert å lage et innlegg. 

Det kan selvfølgelig føre til noen mindre heldige og kanskje til og med pinlige situasjoner, men som på lignende apper som for eksempel Snapchat forsvinner bildene etter en stund. 

I BeReals tilfelle tar det 24 timer før bildene forsvinner.

Hvis du velger å ikke lage et innlegg, eller hvis du ikke rekker det, kan du heller ikke se de andre brukernes innlegg, eller BeReals som de også kalles, fra den dagen.

Spillereglene gjelder for alle, og dermed sørger de for at ingen bare ser på fra sidelinjen og ikke deler sine egne bilder.

Les også: Hva er TikTok?

BeReal viser verden slik den er – der du er.

Når varselet lyder, gjelder det å være klar. Du har nemlig bare to minutter til å lage det perfekte, uperfekte bildet av verden fra ditt ståsted på BeReal. 

© Shutterstock

Hvor gammel må du være for å ha BeReal?

Den nye sosiale medier-appen er utviklet i Frankrike og er raskt blitt svært populær med 85,4 millioner nedlastinger i januar 2023, og barn helt ned til 13 år kan bruke tjenesten.

Appen er rettet mot barn, unge og influensere fra generasjon Z.

>Les også: Hva er en influenser?

Kanskje du er interessert i...