Gjør om bilder til maleri, lag stilige bilder gratis, konverter bilde til tegning

Det er flere nettsider som gir deg mulighet til å forvandle bildene dine til små kunstverk. Lunapic er én av de det er lettest å bruke, og det byr også på et stort utvalg av spennende effekter. 

© Shutterstock

Lag et vakkert maleri av bildet ditt gratis

Du kan forvandle bildet ditt til et impresjonistisk maleri eller en blyantsskisse - mulighetene er mange, og på internett er det mange steder du kan gi blinkskuddene dine et helt nytt uttrykk.

10. februar 2019

Har du et bilde som mangler det lille ekstra, som kan gjøre det unikt og iøynefallende?

Med noen få klikk kan du forvandle bildet til et vakkert oljemaleri eller en morsom blyantskisse som garantert får dem til å skille seg ut.

Dette kan du selvfølgelig gjøre i bildebehandlingsprogrammer som for eksempel Photoshop eller Photoshop Elements, hvor du har full kontroll over hele prosessen. Men hvis du ikke har et av disse programmene, kan du gjøre det online – helt gratis.

Hvilke bilder egner seg?

Det er lurt å tenke litt over hvilket bilde du velger. Effekten virker best på et enkelt motiv uten for mange detaljer, for eksempel et portrett.

Dette kommer av at effekten ofte visker ut detaljene, og derfor er det viktig at man fortsatt kan skjønne hva som skjer i bildet. 

Gjør om bilde til maleri, lag stilige bilder gratis, konverter bilde til tegning

Originalbildet vårt er dette fine portrettet med klare farger. 

© Shutterstock

1. Lag et maleri av bildet ditt på nett

Det finnes mange forskjellige gratisprogrammer på nett som kan forvandle bildet ditt til et kunstverk, men vi har valgt å fokusere på de som verken krever at du laster ned programmer eller registrerer deg.

Den enkleste av dem er Lunapic (gå til siden her), hvor du kan velge mellom utallige flotte effekter.

Begynn med å klikke på Browse-knappen og last opp bildet ditt. Klikk så på fanen Art og velg for eksempel Famous Art Works, og klikk på den effekten du vil gi til bildet ditt. 

Gjør om bilde til maleri, lag stilige bilder gratis, konverter bilde til tegning

Lunapic byr på utallige flotte effekter som etterligner berømte kunstarter. Her er det kunstneren Kandinskys.

© ‹

Du kan lett fjerne effekten igjen ved å klikke på Undo this effect øverst.

Når du vil lagre resultatet, kan du høyreklikke på det eller klikke på Save i nederst. Her kan du også dele det på Facebook, Imgur, Pinterest, Google Photos og Twitter.

Klikk her for å prøve Lunapic med dine egne bilder.

> Akkurat nå kan du få boken 100 Tips og kurs i bildebehandling med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner + porto. Totalt 98 kroner. Les mer om boken her.

2. Lag et maleri av bildet ditt med en app

Det finnes også mange mobilapper som gir deg mulighet for å trylle med bildene dine.

Noen av dem gir bare tilgang til et begrenset antall funksjoner, med mindre du betaler for appen, men du kan få mye ut av disse gratisfunksjonene.

Gjør om bilde til maleri, lag stilige bilder gratis, konverter bilde til tegning

Med appen SketchMaster kan du for eksempel trylle om bildet ditt til en blyanttegning, en kulltegning eller et oljemaleri. 

© Shutterstock

Appen SketchMaster fås til både iPhone og Android og kan gjøre om bildene dine til tegninger og malerier med noen få klikk.

Her er gratisutvalget en del større enn det lignende apper tilbyr. Du finner effektene ved å klikke på blyanten øverst.

> Les også: Derfor bør du bruke Lightroom-presets

3. Lag et maleri av bildet ditt i Photoshop

Hvis du har Photoshop, har du også der en enkel metode for å gjøre om bildet ditt til et oljemaleri.

Du trenger bare å åpne bildet ditt, høyreklikke på laget og velge Convert to smart object. 

Gjør bilde om til maleri, lag stilige bilder gratis, konverter bilde til tegning

Du trenger selvfølgelig ikke å følge innstillingene våre - det er bare eksempler på hvordan du kan bruke effekten.

© Shutterstock
Gjør om bilde til maleri, lag stilige bilder gratis, konverter bilde til tegning

Slik ser det ferdige bildet vårt ut. En fin oljemalerieffekt som gir bildet et helt nytt uttrykk. 

© Shutterstock

Deretter klikker du på Filter, Stylize, og Oil Paint... Det er opp til deg hvor markant du vil at effekten skal være, men vi har satt Stylization til 6,8, Cleanliness til 8,9, Scale til 9,7 og Bristle Detail til 2,5.

Når du endrer en innstilling, viser endringene seg i det lille utsnittet som du kan zoome inn eller ut på. Når du er fornøyd, klikker du OK og lagrer bildet ditt. Enklere blir det nok ikke.

> Som abonnent kan du i Fordelssonen også laste ned en action til Photoshop, som gjør om bildet ditt til et flott oljemaleri. 

Redaksjonen anbefaler:
100 tips og kurser i bildebehandling

Har du full kontroll på hvordan du gjør fargene flottere og detaljene skarpere når du behandler bildene dine? 

Hvis ikke er det kanskje nå du skal få det. Digital FOTO har nettopp gitt ut en ny bok med 100 tips og kurs for Photoshop, Lightroom og Elements.

Boken er skrevet slik at det er noe for alle nivåer i den. Dermed får du glede av den uansett om du er nybegynner eller allerede fotograferer i råformat og behandler alle bildene dine.

Med boken i hånden kan du lett løfte bildene dine til helt nye høyder, takket være de grundige trinn for trinn-veiledningene hvor vi guider deg gjennom de forskjellige funksjonene, justeringsmulighetene og effektene.

> Akkurat nå kan du få boken 100 Tips og kurs med to numre av Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. Totalt 98 kroner. Les mer om boken her.

Digital FOTO

> Akkurat nå kan du få boken 100 Tips og kurs med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner + porto. Til sammen 98 kroner. Les mer om boken her.

© Digital FOTO

Kanskje du er interessert i...