© Skylum

Luminar AI gjør bildebehandling enkelt med kunstig intelligens

Nå kommer nye Skylum Luminar AI, som bruker kunstig intelligens, så du med noen få klikk kan bytte øyenfarge, justere kroppsfasong eller gjøre landskap mer spennende.

15. desember 2020 av Kristoffer Engbo

Nå kan du endelig kjøpe Skylum Luminar AI, som Skylum kaller det første bildebehandlingsprogrammet som er fullt ut drevet av kunstig intelligens.

Skylum annonserte programmet på begynnelsen av høsten, men det er altså først nå det blir tilgjengelig, og du kan leke med de smarte AI-funksjoner som gjør det ekstremt enkelt å utføre avansert bildebehandling.

Bytt øyefarge med Luminar AI

Den kunstige intelligensen kjenner for eksempel igjen personer, så du med bare én skyveknapp kan gjøre dem slankere eller kraftigere. 

Den finner også alle ansiktstrekk, slik at du kan bruke skyveknapper for å gjøre øynene større eller tennene hvitere, og nå kan endre øyefarge i en rullemeny.

Person med forskjelligee øyefarger

Luminar AIs kunstige intelligens finner selv øynene i et portrett, og så kan du velge en annen øyefarge i en rullemeny.

© Skylum

I landskapsbilder kan du nå sette inn tåge, hvor intelligensen tar høyde for dybden i bildet for å gi et realistisk resultat, og med noen få klikk kan du bytte ut himmelen med en av versjonene som følger med i programmet.

Få hjelp med komposisjonen med Luminar AI

Luminar AI inneholder mange ferdige justeringer som du kan tilføre bildene dine, og her blir bildegjenkjenningen tatt i bruk for å foreslå forhåndsinnstillinger til nettopp dette motivet.

Den kunstige intelligensen kan også komme med forslag til hvordan du bør beskjære bildene dine, og i løpet av 2021 kommer det flere funksjoner, blant annet Bokeh AI, som kan for eksempel kan gjøre bakgrunnen i et portrettbilde uskarp.

Templates i Skylum Luminar AI

Luminar AI har mange ferdige justeringer, kalt Templates, og kommer med forslag til hvilke som passer til bildene dine.

© Skylum

Les anmeldelsen vår av Skylum Luminar AI

I tillegg til å dra nytte av den kunstige intelligensen kan du også utføre velkjente justeringer av  farver og lys, tilføre skarphet og lignende i raw- og jpeg-bildene dine.

Vi har allerede testet programmet, og du kan lese anmeldelsen vår av Skylum Luminar AI i Fordelssonen her.

Luminar AI koster fra 838 kroner og fås til både Windows og macOS.

Kanskje du er interessert i...