Adobe Photoshop Elements 2021

3 gode nyheter i det nye Photoshop Elements 2021

Den nye utgaven av Photoshop Elements er klar. Du kan blant annet gjøre bildene dine levende og forbedre landskapsbilder med kunstig intelligens i den nye versjonen av bildebehandlingsprogrammet.

8. oktober 2020 av Kristoffer Engbo

Adobe har lansert det nye Photoshop Elements 2021, og som de seneste par årenes nye utgaver handler nyhetene særlig om å gjøre det enklere å få flotte og artige resultater med bildene sine.

På den fronten gjør Photoshop Elements 2021 bruk av såkalt machine learning med Adobe Sensei, som er en form for kunstig intelligens. Her er det tre store nyheter i programmet som bruker Adobe Sensei.

1. Photoshop Elements 2021 setter bevegelse i bildene dine

Med den nye funksjonen Moving Photos analyserer Photoshop Elements 2021 bildet og definerer blant annet forgrunn og bakgrunn, og så kan du velge mellom forskjellige bevegelseseffekter som gjør bildene dine mer levende.

>Les også: 5 grunner til å velge Photoshop Elements

Du kan for eksempel lage en zoomeffekt eller en panorering der forgrunnen beveger seg i forhold til bakgrunnen. Resultatene lagrer du som gif-filer med bevegelse i, så du enkelt kan dele med dem med andre.

2. Photoshop Elements 2021 flytter på ansikter

Adobe Sensei kan finne ansikter automatisk, og med Adjust Facial Features kan du gjøre øyne større, justere lepper med mer. I Photoshop Elements 2021 kan du nå også snu på et ansikt hvis det for eksempel er vendt i litt feil retning.

Face Tilt i Photoshop Elements 2021

På bildet til høyre er ansiktet til babyen snudd lenger mot midten ved hjelp av funksjonen Face Tilt i Photoshop Elements 2021.

© Adobe

Funksjonen heter Face Tilt, og her kan bruke tre skyveknapper til å rotere ansiktet, snu det mot en av sidene eller flytte det opp eller ned.

>Les også: Dette må du vite om komposisjon i bildene dine

3. Photoshop Elements 2021 gjør landskapsbildene dine flottere

I modulen Guided, hvor du steg for steg blir tatt med gjennom justeringene, har det dukket opp en ny funksjon som heter Perfect Landscape. Her finner Adobe Sensei himmelen selv og lar deg bytte den ut med forskjellige innebygde bilder av himmelen.

I Perfect Landscape kan du også fjerne dis med ett klikk, rette opp horisonten og beskjære bildet.

Photoshop Elements 2021 er i salg allerede nå og koster 980 kroner.

Se video: Se nyhetene i Photoshop Elements 2021

Perfect Landscape i Photoshop Elements 2021

I dette bildet er disen fjernet, og himmelen er byttet ut ved hjelp av Perfect Landscape i Photoshop Elements 2021.

© Adobe

Kanskje du er interessert i...