Lightroom-app på mobilen
© Shutterstock

3 gode grunner til å bruke Lightroom på mobilen

Bildebehandlingsprogrammet Lightroom finnes også som app til smarttelefoner, og du bør laste den ned uansett om du fotograferer mye eller lite med mobilen. Her får du tre gode grunner til å laste ned Lightroom-appen til smarttelefonen din.

5. mai 2021 av Christian Trant

Lightroom er et av de beste bildebehandlingsprogrammene du kan bruke når du vil høyne nivået på bildene dine, men visste du at du også kan få Lightroom til smarttelefonen?

I App Store og Google Play kan du laste ned mobilversjonen av Lightroom, og det bør du gjøre uansett om du fotograferer mye eller bare en gang i blant. 

Her får du tre gode grunner til å bruke Lightroom-appen på smarttelefonen din.

1. Du har alltid de beste verktøyene lett tilgjengelig

Med Lightroom-appen for smarttelefoner får du mange av verktøyene du også har på datamaskinversjonen.

Det gjelder blant annet Exposure, Contrast, Highlights, Shadows, Whites og Blacks – som alle er verktøy som gjør det lett å få de lysforholdene du vil ha i bildet.

Hvis det må gå kjapt, kan du også bruke Lightrooms Auto-funksjon i appen, som bruker kunstig intelligens til å behandle bildet ditt. 

Denne funksjonen er overraskende god, og Lightroom treffer nesten alltid riktig.

Bruker du appen til smarttelefonen din, har du også mulighet for å bruke glidebryterne Texture, Clarity, Dehaze og Vignette. På den måten kan du enkelt justere detaljer og skarphet svært presist i bildet ditt.

I tillegg kan du bruke flere Presets, som er en rekke ferdigmaler som gjør behandlingen enkel, siden du legger dem til på bildet ditt med bare noen få klikk. 

Det finnes blant annet forhåndsinnstillinger som passer til bilder med mange detaljer eller sterke farger. 

> Les også: Ta bildebehandlingen din til nye høyder med et komplett kurs i Lightroom

Skjermbilde av Lightroom-appen

Du kan også fjerne kromatisk aberrasjon og korrigere objektivfeil nederst i Optics-menyen.

© Adobe Lightroom

2. Enkel synkronisering med de andre enhetene dine

Noe av det beste med Lightrooms app for smarttelefoner er at den synkroniserer bildene til de andre enhetene dine som også bruker Lightroom.

Det gjør det enkelt å ta bilder, behandle og dele dem når du er på farten. I tillegg er du sikret sikkerhetskopiering av bildene dine. Dette gjelder både originalbildet og det behandlede, fordi du arbeider ikke-destruktivt i Lightroom.

Det at du jobber ikke-destruktivt, betyr at ingen filer blir overskrevet, og dermed kan du alltid finne frem originalbildet på alle enhetene dine.

Det koster 55 kroner i måneden hvis du vil kunne synkronisere bilder til de andre enhetene dine. I tillegg får du med 100 GB lagringsplass i nettskyen på kjøpet.

Skjermbilde av Lightroom-appen

Hvis du ikke vil betale for appen, kan du fremdeles bruke redigeringsverktøyene i Lightroom.

© Adobe Lightroom

3. Lightroom-kameraet gir bedre kontroll

Når du laster ned Lightroom-appen til smarttelefonen din, får du også med Lightrooms egen kamera-app.

Den innebygde kameraappen i Lightroom gir deg flere muligheter enn appen du vanligvis bruker når du tar bilder med smarttelefonen din.

I Lightrooms kamera-app kan du for eksempel ta bedre bilder med eksponeringskompensasjon, og du kan også velge riktig hvitbalanse.

Det gjør det lettere å få bedre eksponering i for eksempel overskyet vær eller når du tar bilder innendørs. 

> Les også: Hva er forskjellene på Lightroom og Lightroom Classic

Skjermbilde av Lightroom-appen

Når det er et enormt spenn mellom de lyseste og mørkeste områdene i motivet ditt, kan du med fordel velge HDR-funksjonen i Lightroom-kameraet.

© Adobe Lightroom

Kanskje du er interessert i...