Lightroom på monitor


© Shutterstock.com

5 videoer gjør deg raskere i Lightroom

I Fordelssonen får du mange videoer som gir deg bedre bilder og enklere bildebehandling i Lightroom. Her har du fem videoer som gjør deg mer effektiv i bildebehandlingsprogrammet.

9. oktober 2019 av Kristoffer Engbo

Lightroom byr på en drøss av funksjoner for når du vil organisere og forbedre dine bildene dine.

Abonnerer du på Digital FOTO, kan du gå inn i Fordelssonen og se mange videoer der vi viser deg hvordan du bruker programmet. Og vi har laget en rekke videoer med små og kjappe triks.

> Prøv også: Komplett grunnkurs i Lightroom (bare for abonnenter)

Her har vi samlet fem små videoer som gjør deg mer effektiv i programmet.

1. Lær nye triks for Radial Filter

Verktøyet Radial Filter brukes til å utføre lokale justeringer i deler av  bildet. Du kan for eksempel dempe lyset i solnedgangen uten å påvirke resten av bildet, eller gjøre hjørnene mørkere.

I en ny video kan du se hvordan det blir enda enklere å styre verktøyet. Med tastatursnarveier kan du styre formen på det området du vil justere i, mye mer nøyaktig.

2. Enkel beskjæring i Lightroom

Beskjæring i Lightroom

Se hvordan du enkelt endrer et bilde fra breddeformat til høydeformat.

© Shutterstock.com

Hvis du trenger å beskjære bildene dine i Lightroom, er det verktøyet Crop Overlay du må bruke. Og i denne videoen i Fordelssonen viser vi hvordan du lynraskt og nøyaktig endrer beskjæringen fra høydeformat til breddeformat.

3. Rask metode for glatt hud i Lightroom

Med skyveknappen Texture kan du forsterke strukturer i et bilde så for eksempel barken på et tre ser mer kontrastrik ut, men verktøyet er også effektivt til portretter.

Her finner du en video hvor vi viser hvordan du kan glatte ut huden med verktøyet.

4. Full kontroll penselen i Lightroom

Verktøyet Adjustment Brush er genialt for når du vil male justeringer på et bilde, så for eksempel lyset blir forsterket der du maler.

Da er det viktig at penselstørrelsen og penselhardheten er stilt inn riktig, og i denne videoen viser vi hvordan du justerer penselen lynraskt.

5. Unngå utbrente detaljer i Lightroom

Det kan være vanskelig å se om det er noen områder som blir helt hvite eller helt svarte og dermed mister detaljer når du justerer i Lightroom.

Men du kan skru på en smart funksjon som advarer deg mot problemer og sikrer deg flere detaljer, og i denne videoen kan du se hvordan du gjør det.

Fordelssonen er det digitale universet vårt for abonnenter. I tillegg til mange videoer om fotografering og bildebehandling får du e-bøker, ferdige innstillinger til Photoshop og Lightroom, programmer og mye annet.

Kanskje du er interessert i...