San Francisco

Ny funksjon i Lightroom kan firedoble bildets oppløsning.

© Shutterstock

Superoppløsning i Lightroom

Adobe har oppdatert Lightroom med noen svært spennende funksjoner. Det gjelder ikke minst funksjonen Super Resolution, som kom til Photoshop tidligere i år.

10. juni 2021 av Poul Siersbæk

Nå før sommerferien har Adobe åpnet gavesekken med nye og gode oppdateringer til Creative Cloud. Det betyr blant annet at du nå finner funksjonen Super Resolution i både Lightroom og Lightroom Classic.

Tidligere i år kom funksjonen til Photoshop, noe vi var begeistret for, så det er vanskelig ikke å være i godt humør over den nye oppdateringen.

Med Super Resolution bruker programmet kunstig intelligens til å øke oppløsningen på en raw-fil. Faktisk kan oppløsningen økes fire ganger, slik at et bilde på 20,0 megapiksler har en oppløsning på 80,0 megapiksler etterpå. Funksjonen er automatisert og gjør at jobben går lynraskt. 

>Se en video som viser hvor bra Super Resolution fungerer, her.

Super Resolution

Til venstre er oppløsningen økt ved å tilføre piksler. Til høyre har funksjonen Super Resolution skapt et penere og mindre pikselert resultat.

© Adobe

Gode nyheter til eiere av nye Mac-datamaskiner

Oppdateringen i Creative Cloud byr på flere godbiter til fotografen. Lightroom har for eksempel fått flere beskjæringsformater, og Photoshop Express har fått flere retusjeringsfunksjoner.

Hvis du bruker Photoshop på iPad-en din, kan du også glede deg over at du har flere muligheter til å tilpasse penslene.

Sist, men ikke minst, er alle de store programmene i Creative Cloud, inkludert Photoshop og Lightroom Classic, nå helkompatible med Apples raske M1 Mac-datamaskiner.

Kanskje du er interessert i...