Photoshop på dataskjerm.

Fem ting vi alltid skrur av i Photoshop

Standardinnstillingene i Photoshop fungerer langt på vei veldig bra, men noen av dem er bare irriterende. Her har du fem innstillinger vi gjør når vi åpner Photoshop på en ny datamaskin.

16. november 2021 av Kristoffer Engbo

Photoshop oppdateres jevnlig med nye og smarte funksjoner som vi elsker å bruke, men av og til dukker det opp nyheter vi faktisk synes gjør det vanskeligere å bruke programmet – kanskje fordi vi er litt gammeldagse.

Det handler vanligvis om dialogbokser som får et nytt utseende eller verktøy som brukes på nye måter. Heldigvis har Adobe sørget for at vi som er litt konservative når det gjelder Photoshop, enkelt kan få tilbake de gamle mulighetene.

>Les også: Slik tar du perfekte bilder av stjerner

Hvis vi installerer Photoshop på en ny datamaskin, er det derfor en rekke innstillinger vi endrer aller først. Nedenfor ser du de fem tingene vi alltid slår av.

1. Velkomstskjermen

I de nyeste versjonene har Photoshop fått en egen velkomstskjerm med kurs og andre ting som gjør det vanskelig å åpne et bilde. Vi vil bare komme i gang i stedet. Derfor velger vi Edit, Preferences og General ... Her fjerner vi haken ved Auto show the Home Screen.

Velkomstskjerm i Photoshop

Når du åpner Photoshop, blir du som standard møtt av dette skjermbildet. Vi vil heller bare komme i gang og slår den derfor av.

Åpne et bilde, eller klikk på Create og deretter OK. Lukk bildet, og start Photoshop på nytt, så er velkomstskjermen borte.

2. Den nye dialogboksen du lagrer fra

Photoshop har fått en ny dialogboks når du velger Save As..., men det er vanskelig å bruke den. Derfor vil vi ha tilbake den gamle. Det gjør vi ved å velge File og Save As... for å lagre en kopi av bildet.

Save As i Photoshop

I den nye dialogboksen for lagring av bilder kan du velge å lagre i skyen. Vi har bare behov for å lagre på datamaskinen og skrur derfor av den nye dialogboksen.

Vi merker av for Don't show again og velger Save on your computer. Neste gang vises den vanlige dialogboksen når vi vil lagre. 

3. Dialogboksen for nye dokumenter

Vi er ikke så glade i den nye dialogboksen som kommer frem når vi vil opprette et nytt dokument ved å taste Ctrl + N.

New Document i Photoshop

Slik ser den nye dialogboksen ut. Vi er imidlertid vant til den gamle og slår derfor av den nye.

Vi får tilbake den gamle dialogboksen ved å velge Edit, Preferences og General..., hvor vi merker av for Use Legacy «New Document» Interface.

4. Verktøytips

Når du holder musen over et verktøy, viser Photoshop som standard et verktøytips med en liten video. Det er smart for nybegynnere, men blir raskt irriterende.

Verktøytips i Photoshop

Her har vi holdt musen over Brush Tool, hvor Photoshop viser en liten video med verktøy. Det blir fort irriterende at den store dialogboksen dukker opp på alle verktøy, så vi skrur av videoene.

Vi slår av funksjonen ved å velge Edit, Preferences og Tool..., hvor vi fjerner avmerkingen for Show Rich Tooltips.

5. De nye funksjonene i Crop Tool

For noen år siden ble beskjæringsverktøyet Crop Tool endret, slik at det ble valgt en beskjæring så fort du velger verktøy. Vi vil heller kontrollere den nøyaktige beskjæringen selv.

Derfor velger vi Crop Tool, og klikker på det lille tannhjulet i verktøylinjen. Her merker vi av for Use Classic Mode. Heretter er det vi selv som trekker beskjæringen vi vil ha.

Crop Tool i Photoshop

Du kan få tilbake gamle Crop Tool ved å velge Use Classic Mode på verktøylinjen.

Kanskje du er interessert i...