Slik fjerner du uønskede detaljer i bildene dine.

Photoshop CS6 inneholder det smarte verktøyet Content-Aware Move Tool som gjør det mulig å fjerne turister, biler eller andre ting som ødelegger bildet ditt med et forrykende resultat. Se hvordan du effektivt rydder opp i bildene dine.

30. desember 2012

Det er alltid ergerlig å komme hjem med bilder hvor fremmede personer i fargesprakende klær, stygge skilt eller parkerte biler stjeler oppmerksomheden. Men dette er ofte umulig å unngå helt under opptaket, når man står foran f.eks. en fin bygning. I Photoshop CS6 har det imidlertid kommet et nytt verktøy, som gjør det mulig å fjerne de uønskede elementene i bildebehandlingen.

Med Content-Aware Move Tool i Photoshop CS6 markerer man et område man vil kopiere inn på det uønskede, og trekker så markeringen over på det som skal fjernes. Photoshop sørger for å matche lyset og overgangene, så resultatet blir så troverdig som mulig. Du kan også bruke verktøyet hvis du vil flytte et element fra ett sted i bildet til et annet.

Her flytter vi et par vinduer på et øyeblikk, og vi fjerner både biler og andre turister fra feriebildet, så resultatet ligner et postkort fra området.

Kanskje du er interessert i...