KI-bilde
KI-bilde

Med noen få klikk kan du forvandle ditt eget bilde til KI-generert grafikk.
.

© Digital FOTO

Slik kommer du i gang med KI-bilder

Du er bare noen få klikk unna dine egne maskingenererte bilder. Vi hjelper deg med å ta de første skrittene på veien mot imponerende KI-bilder.

10. august 2023 av Rasmus Elm Rasmussen

Kunstig intelligens har inntatt teknologiverdenen, ikke minst innen fotografier, der KI er i ferd med å snu opp ned på måten bilder blir skapt. I flere fotokonkurranser har dommere latt seg lure av bilder skapt av intelligente bildegeneratorer, som dermed har stukket av med førsteplassene.

Det er skremmende og fascinerende samtidig. Mulighetene er uendelige. Hvis du er nysgjerrig på hvordan du kan lage dine egne KI-bilder, får du her en rask guide til hvordan du kommer i gang.

1. Enkle og gratis KI-tjenester

2. Skriv det du vil se

3. Gjør om ditt eget bilde til KI-grafikk

4. KI-krydder til nettuniverset ditt

5. Integrert bildebehandling
.

1. Enkle og gratis KI-tjenester

Det tar bare noen få klikk å lage ditt første KI-bilde. Det finnes flere nettbaserte tjenester for generering av KI-bilder. For å komme i gang anbefaler vi at du prøver en av dem som enten er helt gratis eller gir deg en håndfull gratis eksempelbilder.

Les også: Kunstig intelligens hjelper fotografen fra start til mål

2. Skriv det du vil se

Tjenesten Craiyon er et godt sted å begynne. Her kan du generere KI-bilder basert på en skriftlig beskrivelse.

Tenk nøye gjennom hvordan du kan beskrive motivet du vil ha, så tydelig og enkelt som mulig.

Vi begynte med å skrive «En elefant på sykkel». Det ga oss bilder av en elefant med en sykkel, men ikke en som sykler på den, slik vi ønsket. I stedet skrev vi «Elephant riding a bicycle». Dette ga oss resultatene vi ønsket, selv om noen var mindre vellykkede.

Vi hadde krysset av for ikonet «Photos», noe som betyr at du får bildebaserte resultater. De er ikke alltid satt sammen på en harmonisk måte. Realismen er svært varierende.

Det er fortsatt et stykke igjen før KI-bildene sitter som et skudd.
KI-bilde fra Craiyon

Ikke det vakreste resultatet, men roboten har i det minste forstått beskrivelsen vår.

© Craiyon

3. Gjør om ditt eget bilde til KI-grafikk

Å forvandle egne bilder til AI-behandlede bilder kan være morsomt og gi interessante og kreative resultater. Du kan gjøre dette med en tjeneste som Fotor. Det krever innlogging, men prosessen er rask, spesielt hvis du er villig til å la den bruke Apple-, Google- eller Facebook-kontoen din.

Her kan du laste opp ditt eget bilde og la det intelligente maskineriet forvandle det til et grafisk bilde i en rekke ulike stiler.

Velg stilen du vil ha, og så blir bildet ditt gjort om til KI-grafikk.
AI-billede fra Fotor.

Et bilde omgjort til AI-grafikk i Disney-stil.

© Fotor

4. KI-krydder til nettuniverset ditt

Hvis du jobber med online-innhold til blogger, sosiale medier og lignende, kan du enkelt krydre innholdet med KI-genererte bilder ved hjelp av bildegeneratoren i grafikktjenesten Canva, som er utviklet for å lage innhold tilpasset digitale medier.

Les også: Slik redder du gamle bilder med kunstig intelligens

KI-bildene kan integreres direkte i innhold for webtjenester.
KI-bilde fra Canva

Det er ikke alle genererte bilder som treffer blink, men de kan være et morsomt tilskudd til blogger og sosiale medier.

© Canva

5. Integrert i bildebehandlingen

På en mer subtil måte kan du bruke kunstig intelligens i bildebehandlingen når du jobber med de nyeste versjonene av Lightroom eller Luminar AI fra Skylum.

Disse programmene analyserer bildene dine med kunstig intelligens og kan hjelpe deg med å gjøre de beste optimaliseringene eller la deg finjustere helt ned til øyets pupiller eller de fineste hårstråene uten at du trenger å gå inn og markere områdene selv.

Kanskje du er interessert i...