ACDSee Photo Studio Ultimate på monitor
© shutterstock.com

Slik finner du dubletter med ACDSee Photo Studio

Bildeprogrammet ACDSee Photo Studio har en smart funksjon som kan spare deg for plass på datamaskinen. Det finner nemlig dubletter av bildene dine og hjelper deg med å slette dem.

11. januar 2021 av Kristoffer Engbo

Har du overført bilder fra minnekortet over flere runder eller bare ikke fått ryddet opp i en stor bildesamling, kan du oppleve å finne noen av bildene flere ganger på harddisken.

Dette kan gjøre samlingen uoversiktlig, og det tar opp unødvendig mye plass. Heldigvis kan du enkelt finne og slette dublettene i bildebehandlingsprogrammet ACDSee Photo Studio Ultimate, og her ser du hvordan du gjør det.

Finn dublettene i bildesamlingen

Åpne ACDSee Photo Studio Ultimate og sørg for at modulen Manage er valgt oppe til høyre. Velg en mappe du vil søke i, i listen i panelet Folders på venstre side, for eksempel mappen Bilder, hvis du har bildene dine liggende her.

Velg Tools og Find Duplicates.... Nå kommer boksen over frem. Vil du søke i flere mapper, kan du legge dem til dem ved å klikke på Add Folder.... Pass på at Include subfolders er markert, så programmet også søker i undermapper.

Sørg for at Find duplicates within this list of files er markert, og klikk på Next

I det neste vinduet kan du velge om programmet bare skal søke på filnavn, Same filename, eller om filene må være identiske. Vi anbefaler det siste, så velg Exact duplicate (identical files)

Marker Find images only hvis du bare vil finne dubletter av bilder og ikke andre filer. Klikk på Next, og så begynner programmet å jobbe.

Slett dublettene dine

Nå viser ACDSee en liste over med dubletter. Marker et bilde i listen, så kan du se de like bildene programmet har funnet, og hvor de er plassert, nederst. Sett en markering ved bildet eller bildene du vil slettee. 

Velg det neste bildet i listen over, marker versjonen du vil slette, og gå på samme måte gjennom resten av bildene programmet har funnet. Klikk på Next når du har gått gjennom bildene.

Nå ser du en liste med bildene du vil slette, og før du klikker på Finish, må du være helt sikker på at du nå sletter de riktige bildene. Når du klikker på Finish, slettes dublettene til papirkurven på datamaskinen.

Kanskje du er interessert i...