Vulkan i utbrudd.

Da den islandske vulkanen Fagradalsfjall fikk utbrudd, pakket Oliver Schwenn umiddelbart både kamera og drone og dro av sted.

© Oliver Schwenn

Nytt blad: Med drone til den voldsomme vulkanen på Island

I Digital FOTO 1/2022 kan du lese om den tyske dronefotografen Oliver Schwenn, som satte kursen mot Island da vulkanen Fagradalsfjall fikk utbrudd. Du kan også se hvordan tre eksperter håndterer bildebehandlingen av sjefredaktørens feriebilde. Se hvem som fikk det beste resultatet.

30. desember 2021 av Redaktionen

Tyske Oliver Schwenn er dypt fascinert av den nordiske naturen og bruker all sin tid på å avdekke dens vakreste sider. 

Da den islandske vulkanen Fagradalsfjall fikk utbrudd, måtte han bare dra dit.

– Jeg hørte om vulkanutbruddet 19. mars 2021, som var den første dagen av utbruddet, og som fotograf og geograf var det noe jeg bare måtte kaste meg over, forteller Oliver.

I Digital FOTO 1/2022 kan du lese intervjuet vårt med Oliver Schwenn, og du kan se bildene fra turen hans – bilder som mildt sagt er helt fantastiske.

Silhuett av fotograf foran Fagradalsfjall.

Silhuettbilder var en av motivtypene som Oliver var nødt til å få med seg hjem igjen. Her har han fanget vennen Yannick i dyp konsentrasjon.

© Oliver Schwenn

Hvem får det beste resultatet i bildebehandlingen? 

Når du justerer bilder i Photoshop og andre programmer, er det ingenting som er riktig eller feil. 

Det handler om å få frem et bestemt uttrykk, og det er ikke nødvendigvis mer riktig å gå for en naturlig gjengivelse fremfor en dramatisk følelse der farger og kontrast er forsterket.

For å se hvor forskjellige resultater du kan få frem i bildebehandlingen, gir vi i Digital FOTO 1/2022 tre bildebehandlingseksperter fritt spillerom med sjefredaktørens raw-fil. 

Bildet er fra sjefredaktørens sommerferie i Norge og er tatt fra en drone

Det utfordrende lyset med mørk forgrunn gjør at ekspertene i stor grad kan påvirke det endelige uttrykket.

Se ekspertenes endelige resultater og få samtidig tips om hvordan du selv kan gjøre bildene dine mer interessante med bare noen få klikk i bildebehandlingen. 

Norge

Slik ser Klaus' bilde ut, som de tre ekspertene skulle få mest mulig ut av i bildebehandlingen. I Digital FOTO 1/2022 ser du hvordan det gikk for hver av dem.

© Digital FOTO

Slik fotograferer du vinterens fantastiske speilinger

Slipp løs kreativiteten med fascinerende bilder av vinteren. I Digital FOTO 1/2022 ser vi nærmere på tre flotte motivtyper der speilinger hever bildene dine til nye høyder. 

Du lærer å fotografere speilinger i kombinasjon med landskap, mennesker og arkitektur.

Det kan være vanskelige å få øye på dem, men de finnes rundt oss, og om vinteren dukker det opp nye når isen legger seg på fjorder og innsjøer. 

Speilingene finnes overalt, og når du først har lært deg å se dem, kan motiver som ved første øyekast ser kjedelige og intetsigende ut, få helt nye dimensjoner.

Få de beste tipsene til komposisjon, fototeknikk og bildebehandling.  

Kanskje du er interessert i...