Mange av oss går, sykler eller kjører over broer hver eneste dag, men det er nok ikke alle som stopper opp for å fotografere dem.
Det er det gode grunner til å gjøre, for mange broer er arkitektoniske perler og ofte dominerer de området de ligger i.
Her får du fem tips til å ta bedre bilder av broer, så nå gjelder det bare å huske kameraet neste gang du setter deg inn i bilen eller på sykkelen din.
1. Fotografer midt på dagen og om natten
Vanligvis anbefaler vi å fotografere landskap ved soloppgang og solnedgang fordi skyggene er mykere og himmelen mer fargerik enn midt på dagen.
Men de harde skyggene i kombinasjon med broenes rette linjer og stramme former kan skape en flott grafisk effekt i bildet. Konverter eventuelt bildet til sort/hvitt for å få enda mer kontrast.
Om natten endrer stemningen seg helt, og her kan du utnytte billysene og broens belysning, f.eks. ved å bruke lange lukkertider og liten blenderåpning, som skaper lysstriper og stjerneformede lys.
> Les også: Lær teknikken bak hvitbalanse

Denne broen i Finland er fotografert fra siden i det øyeblikket en trikk kjørte forbi. Fotografen har altså utnyttet de diagonale linjene, som ville ha sett langt mindre imponerende ut rett forfra.
© Shutterstock2. Bruk både vidvinkel og tele
De fleste vil nok ty til vidvinkelobjektivet for å få med hele brokonstruksjonen, og dette kan også gi deg imponerende bilder der broen ser ut som om den forsvinner i horisonten.
Hvis du har mulighet til det, bør du likevel også teste komposisjoner med tele. Et teleobjektiv komprimerer nemlig perspektivet slik at for eksempel bropilarer blir dratt helt tett sammen, og det kan gi en spennende komposisjon.
Teleobjektivet egner seg vanligvis godt til store broer, f.eks. Storebæltsbroen og Øresundbroen, mens vidvinkelen kan få selv små broer til å se imponerende ut.
> Les også: 3 tips som gir deg flottere bilder av solnedgangen
3. Let etter utradisjonelle vinkler
Når du har tatt det klassiske bildet rett på, kan du se deg rundt og undersøke broen fra noen mer utradisjonelle vinkler.
Gå f.eks. ned på kne slik at du kan fotografere broen nedenfra og opp, still deg under broen hvis det er mulig og klatre opp på rekkverket hvis det er bredt nok til at du kan stå der uten å falle ned.
Du kan også sjekke emneknagger for området på Instagram for å se hva andre fotografer har gjort tidligere, slik at du vet hva du kan droppe.
> Les også: 5 kjappe tips til fotografering i blåtimen
4. Eksperimenter med lange lukkertider
Hvis broen forbinder to områder som er atskilt av vann, er en lang lukkertid på f.eks. 30 sekunder et naturlig valg. Det gjør nemlig vannoverflaten myk og jevn, og det skaper et rolig og tidløst uttrykk.
Med mindre du kan støtte kameraet på f.eks. et gjerde der det kan stå stille under hele eksponeringen, trenger du et kamerastativ. Fotograferer du midt på dagen, trenger du også et kraftig ND-filter.
> Les også: Fire filtre alle fotografer bør kjenne til

Mange fokuserer på pilarene når de fotograferer Øresundbroen. Men faktisk er den like fascinerende fra et lavere perspektiv, der vi bare kan ane pilarene i den tåkete horisonten.
© Shutterstock5. Bruk vateret i kameraet
Broer innbyr til symmetriske komposisjoner med mange linjer, men hvis ikke de horisontale linjene er snorrette, vil bildet ditt virke ubalansert.
For å gjøre det enklere for deg selv kan du aktivere kameraets innebygde vater, som med linjer på skjermen lyser grønt når kameraet holdes rett.
Når du følger de fem tipsene i denne artikkelen, er vi sikre på at du får mye bedre bilder av de flotte broene du finner i nærområdet ditt, men det kan også være broer det er verdt å kjøre til, enten i eget land eller i et av nabolandene.
> Les mer: De 10 flotteste broene i Norden du bør fotografere