Ingen location er en dårlig location ifølge brasilianske Gilmar Silva. Han ser det vakre i selv den styggeste lokasjon.

© https://www.instagram.com/gilmarphotos

Få det beste ut av enhver fotolocation

Med før- og etterbilder løfter en brasilliansk fotograf på sløret for hvordan han tar fantastiske portrettbilder på steder de fleste ville ha droppet. Se hvordan små triks, vinkler og illusjoner gir flotte bilder uten juks.

7. oktober 2018

Har du noensinne sett et vakkert og nærmest perfekt portrettbilde på for eksempel på Instagram eller Facebook og lurt på hvordan fotografen har klart å ta dette fantastiske bildet?

Du tror kanskje at fotografen har de råeste lokasjonene til rådighet, mange assistenter og bruker flere dager i Photoshop på å få det perfekte utseendet.

Slik er det faktisk ikke alltid.

Med riktige vinkler, et kreativt syn på omgivelsene du har til rådighed og god kontroll på kamerateknikk og blits, kan du fint ta disse fantastiske portrettbildene selv. 

Illusjoner skapt av vinkler og teknikk

Den brasilianske familie- og bryllupsfotografen Gilmar Silva løfter i en serie med bilder på sløret for hvordan portrettene hans blir til. 

Prosjektet har tittelen LUGARxPHOTO ('sted og foto' red.), og bildene gir et humoristisk innblikk i hvor mye en fotograf vil gå igjennom for ta få det perfekte bildet.

Gilmar Silva viser det ferdige bildet sammen med et behind-the-scenes-bilde fra der bildet er tatt, så du kan se hvordan omgivelsene egentlig så ut. 

Under har vi samlet noen av Gilmars Silvas før- og etterbilder. Og her er det så absolutt litt av hvert du kan kopiere til dine egne bilder. 

En viktig lærdom vi i hvert fall tar med oss, er at vi kan ta fantastiske bilder uansett location. Det handler bare om å se forbi søppelbøtter og parkerte biler og finne den helt rigtige vinkelen å fotografere fra. 

Få full kontroll på Photoshop

Men ja - Silva bruker også Photoshop for å få de fantastiske portrettene sine helt ferdige. 

Du kan også bli en stjerne på Photoshop med kursboken vår om bildebehandling: "100 Tips og kurs." 

Med de 144 oversiktlige sidene i hånden kan du enkelt løfte bildene dine til helt nye høyder takket være de grundige trinn for trinn-veiledningene, hvor vi viser deg hvordan du bruker de tre programmene Photoshop, Lightroom og Elements.

> Få boken med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner + porto og eksp. Se mer her.

Kanskje du er interessert i...