Times Square i New York topper på Instagram
Times Square topper listen

Mange av de mest populære fotostedene i verden ifølge Instagram, er i New York, blant annet Times Square. Selve byen er også den mest instagrammede i 2017.

© Shutterstock

Her er de 10 mest fotograferte byene, ifølge Instagram

Instagram har laget en oversikt over de mest fotograferte byene og stedene i 2017. USA dominerer, akkurat som i fjor, men det er også dukket opp nye byer på listen.

11. januar 2018 av Louise Hagemann

USA og Russland står for nesten halvparten av de mest fotograferte byene i 2017 på Instagram, mens Asia og Sør-Amerika bare er representert med to byer.

Instagram, som er godt på vei mot en milliard brukere, har offentliggjort en liste over, hvilke byer i verden som ble geotagget oftest på Instagram i 2017.

Les også: Kom godt i gang med Instagram

I forhold til i fjor er Barcelona kommet inn på listen, mens Rio de Janeiro er ute – sannsynligvis på grunn av at OL i 2016 trakk en del oppmerksomhet mot Brasil. 

Park Güell i Barcelona

Barcelona har i 2017 sneket seg inn på topp ti over de mest instagrammede byene. Her ser vi arkitekturperlen Park Güell av Gaudi, som med sin berømte mosaikkbenk er svært fotogen.

© Shutterstock

USA og Russland er de mest dominerende landene, og de har også suverent flest aktive Instagram-brukere i verden. New York topper listen, mens Los Angeles ligger som nummer seks. Moskva inntar en andreplass, og St. Petersburg sniker seg inn som nummer sju.

Jakarta har hoppet opp to plasser siden i fjor.

De mest instagrammede byene i 2017

 1. New York
 2. Moskva
 3. London
 4. São Paulo
 5. Paris
 6. Los Angeles
 7. St. Petersburg
 8. Jakarta
 9. Istanbul
 10. Barcelona

USA dominerer på populære steder

Du kan også se hvilke spesifikke steder det har vært mest populært å ta bilder og poste til Instagram på. Her dominerer USA kraftig. 

Les også: 7 tips for bedre Instagrambilder

Bare Louvre-museet og Eiffeltårnet i Paris kan holde følge i kampen - sammen med ett sted i Japan, nemlig Tokyo Disney Resort, som vi også må kunne si er en importert attraksjon.

På listen over de mest fotograferte museene finner vi Museum of Ice Cream i Los Angeles på en tiendeplass, og det er designet for å se bra ut på Instagram – noe vi også kan se under.

De mest instagrammede stedene

 1. Disneyland, Anaheim, USA.
 2. Times Square, New York, USA.
 3. Central Park, New York, USA.
 4. Eiffeltårnet, Paris, Frankrike.
 5. Tokyo Disney Resort, Tokyo, Japan.
 6. Disney’s Magic Kingdom, Orlando, USA.
 7. Musée de Louvre, Paris, Frankrike.
 8. Brooklyn Bridge, New York, USA.
 9. Disney California Adventure Park, Anaheim, USA.
 10. Las Vegas Strip, Las Vegas, USA.

Lurer du på hvorfor vi ikke finner Kina på noen av listene, er det fordi Instagram er blokkert i landet. Og i andre land er ikke dette sosiale mediet like populært som i andre.

Ellers er hashtaggen #photography den fjerde mest brukte i fjor. Det er også #photography som vokste mest i 2017, mens #travelphotography inntar en andreplass og #naturephotography en femteplass.

Det mest populære filteret er Clarendon, som lysner høylys og gjør skygger mer intense.

Dronebilde med Clarendon-filtereffekt
Yndet filter

Filteret Clarendon er det mest brukte Instagram-filteret i 2017. Det øker blant annet høylysene, slik som på dette bildet.

© Klaus Nygaard

Se hele Instagrams oversigt her.

Bli en bedre fotograf selv. Tegn et abonnement på Digital FOTO og les bladet nå på smarttelefon eller nettbrett med Wype-appen. Her får du også tilgang til de fem nyeste utgavene av Digital FOTO.

Akkurat nå kan du prøve ett nummer og full tilgang til over 400 videokurs i Fordelssonen for bare 29 kroner. 

Kanskje du er interessert i...