Fotograf tar bilder av stjernehimmelen.

Fang planetparaden i april

I april 2022 vil Venus, Mars, Saturn og Jupiter stå tett sammen på himmelen, slik at du kan fange dem i ett bilde. I slutten av måneden kan du også få med månen i paraden. Se hvordan du fanger fenomenet.

1. april 2022 av Kristoffer Engbo

De første dagene i april 2022 kan du oppleve Venus, Saturn og Mars nær hverandre på nattehimmelen. Særlig Mars og Saturn ligger nær hverandre når vi ser dem fra jorden i dagene rundt 4. og 5. april.

I april begynner Jupiter også å delta på festen, slik at du fra rundt 17. april 2022 og ut måneden kan oppleve de fire planetene på rad og rekke.

>Les også: Slik fotograferer du stjerner

Saturn og Mars

Om morgenen 5. april ligger Saturn og Mars svært nær hverandre sett fra jorden.

Fra 24. april vil også månen være synlig i samme område i et par dager, slik at showet blir komplett.

Du må stå opp tidlig for å fange paraden

Du må være klar omtrent en time før soloppgang og se i østlig retning, hvor du forhåpentligvis kan fange himmellegemene før det blir for lyst når de kommer opp over horisonten.

Planeter på rekke i Sky Guide.

Med en app som Sky Guide til iOS, som vi har brukt her, kan du se hvor planetene og månen står på et gitt tidspunkt ut fra hvor du befinner deg.

I Fordelssonen kan du laste ned astrokalenderen for 2022 med de viktigste begivenhetene på nattehimmelen gjennom året. Her kan du blant annet se når det kommer meteorsvermer i april og mai. Last ned oversikten her.

Kanskje du er interessert i...