Her er de feilene vi ALDRI gjør igjen

Lær av oss - her er våre dummeste foto-feil

Vi har alle vært uheldige med kameraet på et eller annet tidspunkt, men det er klare forskjeller på å dumme seg ut hjemme - og ute i villmarken.

30. september 2016

Jo lenger det er hjem til spesialistens verksted, desto større er problemet hvis man dummer seg ut med kamerautstyret. Her har vi samlet noen av redaksjonens største bommerter.

En flytur i snøen

Naturfotograf Morten Hilmer har lang erfaring med fotoprosjekter langt hjemmefra.

Men selv for den mest garvede fotograf kan det gå galt, og det måtte Morten skrive under på da kamerahuset ikke hadde fått skikkelig tak i objektivet på en hundesledetur på Grønland, så hans Nikon D3S tok en ufrivillig flytur ut i snøen.

Kameraet landet med bajonetten først, og det ble så fylt med snø at han ikke kunne riste det ut.

Da kamerahuset var tørket skikkelig, fungerte det utrolig nok fortsatt, men det tok et hjemmebygd rensekit laget et kredittkort, en bit av en t-skjorte og litt sprit for å få renset den flekkete sensoren, og etterpå kunne han knipse videre.

> Les også: 3 feil du må unngå når du tar bilder

Den skjødesløse

Sjefredaktør Klaus Nygaard var nok litt for lettsindig da han på en tur til Sedona i Arizona, skiftet objektiv og la telen sin i jakkelommen.

Det dyre objektivet falt nemlig ut av lommen og landet flere meter nedover klippene.

Han klarte å finne igjen objektivet, men det raslet og zoomgangen var skjev, noe som resulterte i en kjedelig og ganske dyr reparasjon.

Test alt før turen

En viktig leksjon for alle er at alt må testes før avreise.

Det lærte Karsten Bidstrup på den harde måten da han ikke fikk testet sine nye fotohansker før en reise til Antarktis.

Hanskene ble nemlig så stive i kulden at han under innstilling av ISO-verdi også traff knappen for opptakskvalitet. Det betød at han først etter en halv dag oppdaget at han ikke lenger knipset i raw, men i medium jpeg.

I dag reiser han aldri uten å ha sjekket alt.

I artikkelen i Digital FOTO 15/2106 kan du lese flere av redaksjonens uheldige feil. Som abonnent kan du laste ned artikkelen gratis over eller via Wype-appen på smarttelefonen eller eller nettbrettet ditt.

> Tegn abonnement på Nordens største fotomagasin Digital FOTO

Kanskje du er interessert i...