3 tips for ørnefotografering

3 tips for ørnefotografering

Det er vanskelig ikke å bli begeistret av et knivskarpt bilde av havørnen pa? jakt eller et blinkskudd av kongeørnen med byttet i klørne sine. Her gir vi deg den enkle metoden for å lokalisere hans majestet og fa? blinkskuddene i boks.

27. juni 2016

1. Bruk andres erfaring

Dra nytte av fotoklubber og Facebook-grupper, som f.eks. Nordiske Fuglefotografer eller Fuglefotografene for å lære mer. De vet ofte mye om hvor og hvordan ørnene jakter, spiser eller hviler, og hvordan du skal gripe det fatt som fotograf.

2. Fram med telen

Bruk et objektiv pa? minst 300 mm, særlig hvis du knipser flyvende ørn. Bruk eventuelt en telekonverter for brennviddeforlengelse, men husk at den tar en del av lyset og dermed et par blendertrinn.

3. Kontroll på fokus

Fa? full kontroll pa? kontinuerlig autofokus. Bruk lav sporingsfølsomhet og fokuspunkt med støttepunkter. Bruk spotma?ling av lys, og ma?l pa? fuglen. Knipser du ha?ndholdt, sa? bruk objektivets innebygde bildestabilisering.

I artikkelen over, som du kan laste ned gratis som abonnent, går vi trinn for trinn gjennom hvordan du stiller fokus. Du finner også et kart over Norge med markering av hvor du finner ørnene. Ikke minst kan du lese en rekke spennende og lærerike historier om å fotografere hav- og kongeørn både borte og hjemme.

Kanskje du er interessert i...