Uri og Helle Løvevild Golman

Helle og Uri kjemper fremdeles for den siste ville naturen som er igjen – les mer om livet og arbeidet deres i Digital FOTO nr. 5/2020.

© Uri og Helle Løvevild Golman

Danske naturfotografer kjemper videre etter knivoverfall

I desember 2017 kom fotografene Uri og Helle Løvevild Golman i alle internasjonale medier, da de var ofre for et brutalt angrep på et afrikansk marked. To år etter har Digital FOTO snakket med paret om å se døden i øynene, skape seg et nytt liv og sette mål for fremtiden.

19. mars 2020 av Sarah Marie Winter

Før var Uri og Helle Løvevild Golman mest kjent blant andre naturfotografer og eventyrere, men det forandret seg plutselig i desember 2017, da de ble overfalt med kniv på et afrikansk marked.

Overfallet skapte store overskrifter i mediene, og kort etterpå kom tv-dokumentarserien "Vår Ville Verden", som følger fotografene på tre av ekspedisjonene deres.

> Les også: 7 ting naturfotografen må ha i sekken

Mandrillaper i tre

Bildet her er tatt på en av de siste ekspedisjonene Uri og Helle rakk å dra ut på før de ble overfalt i Gabon. 

© Uri og Helle Løvevild Golman

Hvis man skal beskrive Uri og Helle med ett ord, så må det være “ukuelige”. Selv om de har vært utsatt for noe av det mest forferdelige man kan tenke seg så nekter de å synes synd på seg selv eller sitte fast i det som har skjedd.

Tvert i mot kjemper de for å reise seg fra overfallet – bokstavelig talt. Uri, som ble stukket i halsen, brystet og magen, sitter nemlig fremdeles i rullestol og kan kun gå få skritt om gangen. Men det går hele tiden fremover, forteller de.

> Les også: Ny serie om naturfotograf i felten

Keiserpingviner på isflak

Keiserpingvinene her er fotografert på et isflak i Rosshavet utenfor Antarktis, hvor Uri og Helle har seilt mange ganger. 

© Uri og Helle Løvevild Golman

Kanskje du er interessert i...