Frosk fotografert med åpen munn som om den smiler
© Shutterstock

Ta morsomme bilder av dyr

Det finnes et hav av vakre bilder av dyr som f.eks. viser majestetiske løver på savannen eller frådende grizzlybjørner på laksejakt, og så har vi alle de sprø og morsomme dyrebildene som av og til blir langt bedre.

Fotografer de morsomme dyrenes atferd

Hver eneste dag blir det tatt en drøss med søte eller vakre bilder av dyr, men morsomme bilder av dyr har ofte mye lengre levetid fordi vi kan komme tilbake til dem og ha det gøy igjen og igjen. 

Humoren ligger ofte i overraskelsen, så hvis du vil ha et morsom dyrebilde selv, er det derfor viktig at du ser etter dyremotiver som oppfører seg stikk motsatt av det du ville forvente at det aktuelle dyret burde. 

Slipper for eksempel en havørn en velplassert fuglebæsj i hodet på en annen ørn på grenen under seg, kan det f.eks. gi en artig reaksjon og dermed humoristiske bilder av morsomme dyr. 

Fang dyrene når de ligner på mennesker

Et annet godt eksempel på når dyrenes atferd kan gi deg morsomme bilder av dem, er når de etterligner menneskelig atferd eller positurer. 

Bare se på bjørnen nedenfor, som ser ut som en eldre mann som står og speider ut over vannet eller kanskje «venter» på tur i kø. 

Tolkningsmulighetene er mange, og resultatene blir både unike og underholdende. 

>Les også Bli inspirert av 3 fotografer som fanger den flotte naturen

Bjørn fotografert med teleobjektiv står på to ben og ser ut over vannet

Det morsomme bildet av bjørnen er fanget i det helt perfekte øyeblikket, der den viser menneskelig atferd ved å reise seg på to bein og legge labbene på hofta.

© Shutterstock

Fang alle øyeblikkene med serieopptak

Morsomme bilder av dyr oppdages ofte først i det øyeblikket du er ferdig med å fotografere dyret og ser gjennom bildene dine på kameraskjermen.

For å fange de beste dyrebildene er det derfor viktig at kameraet ditt er raskt nok og kan ta opp serier eller i burst, som det også kalles på engelsk. 

Morsomme dyrebilder krever ikke all verden av fotoutstyret ditt, men vi vil likevel anbefale deg at du sørger for at kameraet ditt kan ta opp en serie og gjerne med over fem bilder i sekundet. 

De fleste nyere kameraer kan fotografere mye raskere enn som så, og har du et kamera som kostet mellom 7000 og 15 000 kroner som nytt, er det ikke usannsynlig at det kan ta ti eller enda flere bilder i sekundet. 

På mange kameraer kan du imidlertid bare få de høyeste hastighetene med serier hvis du aktiverer elektronisk lukkerfunksjon. På den måten er du sikret å få bilder av søte dyr som er morsomme. 

>Les mer Frys tiden med burst og ta knivskarpe actionbilder

Sau rekker tunge til fotografen

Sjansen for å få et morsomt dyrebilde, som det av sauen som rekker tunge, blir mye større når du fotograferer med serieopptak slått på.  

© Shutterstock

Lag et oppstilt bilde med blits

Det er ikke alltid du kan få dyrene ute i den virkelige verden til å oppføre seg morsomt når du er ute og fotograferer, men heldigvis er det mange morsomme prosjekter å kaste seg over i hjemmestudioet. 

Prøv f.eks. å invitere hunden eller andre kjæledyr inn under blitslysene, og kast en godbit til den. 

Du kan få et flott og morsomt bilde når hunden kaster seg etter den flyvende godbiten, eller hvis den bare har øynene stivt rettet mot den og venter på å få lov til å spise den, som på bildet vi ser nedenfor. 

>Les også Derfor bør du bruke off-camera blits

Morsomt dyrebilde av hund som ser på godbit som ligger på et bord

Med en blits kan du ta både flotte og morsomme bilder av dyr som er eksponert helt korrekt. 

© Shutterstock

Kanskje du er interessert i...