Vårmotiver du må knipse nå

Mens du venter på at fargene for alvor vender tilbake i naturen, og det begynner å spire for fullt, har vi funnet inspirasjon til flotte motiver av våren, som du kan komme deg ut og knipse allerede til helgen.

11. april 2016

Knips det spirende livet

Våren er et fantastisk tidspunkt å fotografere naturen på, når blomstene spretter ut, og insektene dukker opp.

Du må være klar med utstyret til landskapsbilder, for rapsen blomstrer nemlig i løpet av april, og blomstenes fine gule farge står som en virkelig flott kontrast til en blå himmel. Det samme gjelder de vakre rosa kirsebærtrærne.

Husk polariseringsfilteret, så du får flotte farger. Bjerka nærmer seg også å spire i disse dager, så pakk også ned makroutstyret i vesken. 

Kom helt tett på våren med våre 3 tips til makrofotografering her

Fang de hjemvendte fuglene

Våren er en god tid til fuglebilder, da mange trekkfuglene returnerer.

Fuglebilder krever lange brennvidder, så man kan komme tett på, og korte lukkertider, når fuglene er i luften. Man kan også velge en lengre lukkertid, så vingene blir slørete i opptaket, og man får fornemmelsen av vingeslaget. 

Les om hvordan du fotograferer fugler i flukt

Knips regndråpene

Knips regndråpene

Mange ganger fungerer bilder av regndråper også ofte veldig bra i svart/hvitt. Her er 14 regnværsbilder som kanskje kan lokke deg ut med kameraet neste gang regnet siler ned. 

Regnet kan så absolutt også falle om våren, og regndråper er et grafisk lekkert motiv. Hvis det er mange kontraster i motivet, er manuelt program eventuelt kombinert med spotlysmåling fint for å få den perfekte eksponeringen, så du får detaljer både i lyse og mørke områder.


Livlige portretter ute

Livlige portretter ute

Våren er endelig tid for å søke utendørs med portrettene. Her venter andre utfordringer enn inne, da du også må slåss mot vær og vind for å få det perfekte portrettet i hus.

I dette tilfellet lyktes det fotografen å temme hår og vind, men det endte likevel med et bilde med håret delvis foran ansiktet. Det gjorde det mer levende og mindre iscenesatt.

Slik tar du flotte portrettbilder

Fang den blå time

Like før soloppgang og like etter solnedgang blir lyset på himmelen ganske spesielt. Fenomenet kalles den blå time, og er det tidspunkt hvor den velforberedte fotografen kan ta bilder med et helt fantastisk skjær.

Det er det optimale tidspunktet å få detaljer i både høylys og skygger, fordi lysintensiteten er noenlunde den samme i både himmel og på land. Du kan lese mer om hvordan du får ditt blinkskudd i blåtimen her

Husk at det beste kameraet er det man har for hånden. Så hvis du har dratt ut uten det primære kameraet ditt, så er mobilen eller det kompakte også fint for å fange våren.

Kanskje du er interessert i...