Skog med høstfarger.

Med disse triksene fremhever du enkelt fargene i høstbildene dine.

© Shutterstock

Visne høstbilder? Det finnes det råd for i bildebehandlingen

De flotte høstfargene blir lett for kjølige eller matte på bilder, men det er mye du kan gjøre for å redde et kjedelig bilde i bildebehandlingen.

16. oktober 2017 av Kathrine Anker

Du har sikkert prøvd å stå i skogen i på høsten og knipse løs, for så å bli skuffet når du kommer hjem og ser bildene på dataskjermen. Å fotografere høstfarger er nemlig ikke alltid så lett som man skulle tro. 

Heldigvis kan du få tilbake mange av de tapte nyansene i bildebehandlingen. Her har du tre enkle metoder du kan bruke for å forbedre høstbildene dine.

1. Øk kontrasten

De flotte høstfargene kan fort bli seende for matte ut på bilder. Det kan du fikse ved å gjøre de mørke fargetonene mørkere i bildebehandlingen, for eksempel ved å justere Levels.

> Bli en stjerne på bildebehandling med et abonnement på Digital FOTO. Du får 2 utgaver av bladet samt 142 sider med kurs og tips for Photohop og Lightroom i boken Photoshopskolen for bare 49 kroner. 

2. Juster fargene 

Hvis de flotte, varme høstfargene er blitt for kjølige på bildet ditt, kan du øke fargemetningen ved å flytte på Saturation-skyveknappen og legge på et filter for å gjøre fargene varmere.

Når du har tatt det perfekte høstbildet, kan du delta i fotokonkurransen vår og kanskje få bildet ditt på trykk i bladet. 

3. Lag mørke hjørner

Vignetter gjør høstbildene bedre

En vignett - mørke hjørner - kan hjelpe deg med å få fokus på hovedmotivet ditt. Men pass på så den ikke blir for markant.

© Jeremy Cooper // Unsplash

Øk stemningen i høstbildet ditt ved å lage en vignett. Photoshop Elements har en enkel vignettfunksjon i Guided-modulen, og der kan du justere formen og intensiteten på vignetten.

Jakter du på det perfekte høstportrettet, får du fem enkle tips her.

I Digital Foto nummer 16, som kommer ut 24. oktober, får du en trinn for trinn-guide for bildebehandling av høstbilder. 

Tegn et abonnement på Digital FOTO og les bladet nå på smarttelefon eller nettbrett med Wype-appen. Her får du også tilgang til de fem nyeste utgavene av Digital FOTO.

Kanskje du er interessert i...