Lag din egen reflektor

Lag din egen reflektor nesten gratis

En reflektor er nesten uunværlig utstyr til f.eks. portrettfotografering. Her viser vi deg hvordan du kan lage din egen - enkelt og billig.

8. august 2016

Reflektorer et fantastisk redskap for å få best mulig lys på f.eks. portretter og makrobilder. De fås i mange forskjellige størrelser, kvaliteter og prisklasser.

Men det er faktisk både enkelt og billig å lage sin egen reflektor.

Siden den ikke kan legges sammen, slik man kan med mange av modellene som er til salgs i butikkene, er det lurt ikke å lage den altfor stor hvis du skal ha den med på tur.

Alt du trenger er:

  • Et stykke kraftig papp

  • Sølvpapir

  • Limstift

  • Tape

Trinn 1: Klipp til sølvpapiret så det passer til platen. Sørg for å ha litt ekstra på sidene så du kan brette det rundt kanten på papp-platen.

Trinn 2: Smør et tynt lag lim jevnt over hele platen

Trinn 3: Legg sølvpapiret på platen, og sørg for det blir helt glatt. Bruk evt. en vinduskrape for å glatte ut overflaten fra midten og ut mot kanten, dermed blir den fin og glatt. Du har bare én sjanse, så vær grundig.

Trinn 4: Klipp til sølvpapiret og brett det rundt kanten på pappen. Fest det med tape hele veien rundt så det holder bedre.

Bonustips 1: Hvis baksiden av platen er hvit, har du en dobbel reflektor. I sterk sol kan en sølvreflektor gi for mye lys, og da kan den hvite siden være mer passende. fungere bedre.

I denne videoen viser vi deg hvordan vi gjorde det på 30 sekunder.

Kanskje du er interessert i...