5 tips for å knipse gode portretter

Det er vanskelig å mestre portrettfotografering til perfeksjon, men du kommer langt med noen få tips i bakhodet. Her har samlet 5 enkle, men viktige tips for å ta gode portrettbilder.

> Les også: Her er de beste kamerainnstillingene for portrettbilder

Riktig utstyr og mye øvelse er med på å gjøre deg til en portrettmester.

Men i første omgang kan du begynne med disse 5 essensielle tipsene for å få kontroll på portrettbildet.

  • Fokuser alltid på øynene og bruk stor blenderåpning. Ellers kan bildene fort bli slørete.

  • Velg høydeformat så langt det lar seg gjøre. Det gjør det lettere å fylle ut motivet - med mindre du har omgivelser som er viktige i sammenhengen.

  • La modellen vri litt på kroppen så han eller hun ikke har fronten direkte mot deg. Det slanker, og det gir kroppen finere kurver.

  • Plassér ansiktet litt over midten, og velg et fokuspunkt på samme sted.

  • Velg en hvit bakgrunn for harmoni og letthet og en mørk for dramatikk. Pass altid på at det ikke er forstyrrende elementer i bakgrunnen som tar fokus fra portrettet.

I artikkelen om fantastiske og annerledes portretter i Digital FOTO 11/2016, ser vi også på 4 inspirerende idéer til hvordan man også kan gripe portrettfotograferingen fatt.

Vi ser bilder fra en mester på bilderedigering som bruker utstoppet kulefisk, en fotograf som jobber med lysbilledapparater, en fotograf som bruker skygger kreativt og flere som kaster seg ut i morsomme og livlige fargepulverbilder.

Du får også 8 forslag til prime-objektiver til gode priser.

Som abonnent kan du laste ned artikkelen om annerledes og fascinerende portretter øverst på denne siden.

Kanskje du er interessert i...