Plastpose som fototilbehør

En vanlig hvit plastpose kan gi deg bedre bilder.

© Digital FOTO

4 smarte fototriks med en plastpose

Selv om du har dratt ut uten det beste fotoutstyret, kan du i noen situasjoner fikse biffen med en hvit plastpose. Se de beste tipsene våre her.

Fototilbehør trenger slett ikke være dyrt. Faktisk kan du kan du klare deg helt fint i visse situasjoner med en hvit plastpose i fotovesken. 

Her kan du lese de fire beste tipsene våre for ting du kan bruke en hvit plastpose til når det kniper. 

Se også videoen som viser hvordan du gjør det i praksis.

Triks 1: Smart diffuser til blitsen din

Hvis du trenger å myke opp blitslyset slik at skyggene ikke blir for harde og hudtoner brenner ut, er en diffuser løsningen. Vanligvis vil du sette en liten plastdiffuser på blitsen, men hvis du ikke har en i vesken, er det bare å ta fram plastposen.

Dra den fort gjennom luften slik at den fylles med luft. Knyt en knute på posen og sett den foran blitsen.

Les også: 5 gode triks for annerledes bilder

Triks 2: Uskarpe bildehjørner

Hvis du folder plastposen rundt objektivet slik at litt av den er synlig ytterst i bildehjørnene, vil det gi en fin og effektfull sløring her, som kan være med på å ramme inn et godt portrettbilde.

Pass på at autofokus ikke fokuserer på kantene av plastposen, og velg en stor blenderåpning, for eksempel F2.8 for å få god sløring i både for- og bakgrunnen.

Triks 3: Slutt på vannsprut

Skal du fotografere i regnvær eller nær vann som spruter, og vil passe godt på utstyret ditt, tar du fram plastposen igjen. Trekk den rundt kameraet slik at både kameraet og objektivet er beskyttet, mens frontlinsen ikke er tildekket.

Fest gjerne posen rundt objektivet med en strikk. Nå kan du fotografere ubekymret.

Les alt om hvordan du får kontroll på teknikken i kameraet

Triks 4: Ekstrabeskyttelse til utstyret

Selv om du har kameraet i en veske, er det ikke sikkert at den tåler kraftig regn. Noen ganger følger det med et lite regntrekk du kan dra over vesken, men ikke alltid.

Her er plastposen igjen til veldig god hjelp. Du legger bare vesken i plastposen til det har sluttet å regne.

Akkurat nå får du vår nye kursbok med 100 tips og kurser om bildebehandling i Photoshop, Elements og Lightroom med to numre av Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...