Bruk vinduet som fotobakgrunn

Gratistriks: Smart studiobakgrunn til bildene dine

Med et vanlig kopipapir, litt tape og et vindu kan du lage en profesjonell bakgrunn til bilder av f.eks. produkter og blomster.

19. april 2016

Profesjonelle studiofotografer har som oftest forskjellige, dyre bakgrunner, som brukes til f.eks. bilder av produkter. Her kan man legge lys på selve bakgrunnen for å få den til at bli helt hvit, og du kan oppnå stort sett samme resultat hjemme uten å bruke en krone.

Vi har brukt trikset på bildet av blomsten over, hvor vi har fått en lys og jevn bakgrunn, som var veldig enkel å sette opp.

Du tar et helt vanlig hvitt A4-ark og setter fast i en passende høyde med fire biter tape i hjørnene direkte på en vindusrute. Nå kan du plassere det du vil fotografere foran papiret.

Få en perfekt eksponering

Lyset utenfra sørger for å lyse opp papiret, så det stort sett framstår helt lyst og jevnt i det ferdige bildet. Bildet kan selvfølgelig brukes som det er, men den lyse bakgrunnen gjør det også lett å frilegge motivet fra bakgrunnen i bildebehandlingen.

Siden bakgrunnen blir veldig lys, kan kameraets lysmåler blir lurt, hvilket kan bety at bildet blir for mørkt. Det kan du unngå ved å bruke spotmåling på hovedmotivet, eller ved å bruke eksponeringskompensasjon.

Eksponeringskompensasjonen finner du på en knapp med et +/--tegn på kameraet. Trykk på den, og vri på kameraets innstillingshjul for å velge en positiv verdi på f.eks. +2/3. LES OGSÅ: Slik får du lekkert lys på portrettet

Kanskje du er interessert i...