Bruk iPaden din som lys

Bruk nettbrettet ditt som motivlys

Med dette trikset kan du skape en flott effekt i bildene dine ved hjelp av en iPad.

12. april 2016

Med et nettbrett som f.eks. en iPad kan du skape et elegant lys i f.eks. portretter som du tar innendørs. Du bruker simpelthen skjermlyset til en iPad for å legge ekstra lys på motivet. Det kan være med på å myke opp skygger og skaper et flott lys i øynene.

Under kan du se effekten, der vi på bildet til venstre bare brukte det eksisterende lyset, mens modellen holdt en iPad under ansiktet på bildet til høyre. Legg merke til hvordan det er kommet lyssspill i øynene, fordi iPadens lys reflekterer.

Slik gjør du det

Du må bare åpne et hvitt bilde på nettbrettet og skru lysstyrken på skjermen helt opp. Har du ikke har et helt hvitt bilde tilgjengelig, kan du også besøke en blank hjemmeside, som f.eks. blank.org.

Nå holder en hjelper eller personen du fotograferer iPaden opp mot ansiktet, så den akkurat ikke blir med i bildet, så tar du bildene.

Man kan også bruke smarttelefoner for å skape ekstra lys på mindre motiver, og du kan selvfølgelig bruke flere av de mobile enhetene som ekstralys fra forskjellige vinkler på samme bilde.

Kanskje du er interessert i...