Bilde av foss på Færøyene

Det er ikke så rart at Mikkel Beiter har over 50 000 følgere på Instagram – de flotte landskapsbildene hans er uten sidestykke. Men han bruker også et par enkle triks på Instagram, og du får dem i denne artikkelen. 

© Mikkel Beiter

Slik får du flere følgere på Instagram

Danske Mikkel Beiter har vunnet en lang rekke priser, og Instagram-profilen hans har over 50 000 følgere. Her gir han oss en håndfull tips om hvordan bildene dine blir sett av flere på Instagram.

29. november 2018 av Sarah Marie Winther

Hvis man skal beskrive Mikkel Beiter med ett ord, er det målrettet

På to år har han utviklet seg fra foto-entusiast til prisvinnende fotograf, og i år vant han to av de gjeveste prisene i den internasjonale fotokonkurransen Sony World Photography Awards.

Bak prisene ligger det et stort talent, men uten tvil også hardt arbeid. 

Til daglig jobber nemlig Mikkel med IT-support, så alle fototurene blir gjort i ferien, og det er sparing som må betale nytt kamerautstyr, flybilletter og hotellopphold.

Les også: 7 tips for bedre Instagram-bilder

Instagram-følgere ga nye muligheter

Slik har det i hvert fall vært for Mikkel tidligere. 

Men for en stund siden, da antallet følgere på Instagram rundet 30 000, fikk Mikkel en idé. Han skrev til et par hoteller og bilutleieselskaper og fortalte hva han kunne tilby.

Flere ­ga positive svar, og det har ­resultert i samarbeid med ­turistorganisasjoner rundt omkring i verden. 

I dag har han også faste avtaler med blant andre Canon, Focus Nordic og NiSi, som lar ham låne utstyr til gjengjeld for promotering i sosiale medier. 

"Det er stilig, for det gjør at jeg har råd til å reise litt mer enn hvis jeg måtte betale alt selv, sier Mikkel, som bruker forskjellige teknikker for å øke aktiviteten på profilen sin.

> Du kan også følge Digital FOTO på Instagram @DigiNordic

Slik får du flere følgere på Instagram

For å få bildene dine ut til flere på Instagram er det viktig at du tenker over når du legger ut bildene, hvilken tekst du skriver til dem, og hva du gjør generelt på Instagram.

Det vet Mikkel alt om, og det har krevd hard jobbing å få over 50 000 følgere på Instagram.

Her får du Mikkels beste tips for flere følgere på Instagram:

  • Legg opp et bilde på Instagram hver dag mellem klokken 13 og 14. Da treffer du morgenene i USA, hvor det er aller flest aktive Instagram-brukere.

  • Husk å få med et par hashtags i Instagram-posten din. Hjemmesiden displaypurposes genererer passende hashtags som du bare kan kopiere inn i bildebeskrivelsen din. Besøk siden her.

  • Skriv tilbake til dem som kommenterer bildene dine på Instagram. Helst bør du gjøre det i løpet av en halvtime eller mindre, for det vil medføre at bildet ditt blir vist mest mulig.
  • Vær aktiv på Instagram ved å like og kommentere bildene til andre – det er den beste metoden for å få andre til å legge merke til bildene dine.

Les mer om Mikkel Beiter i Digital FOTO

I tillegg å være en prisvinnende fotograf er Mikkel Beiter også en trofast leser av Digital FOTO.

I Digital FOTO nr. 18/2018 kan du lese hvordan han planlegger bildene sine, om høydeskrekken hans, og om den gangen på Island, hvor det var like før det gikk galt i snøstormen.

Tegn et abonnement på Digital FOTO og les det nye bladet med én gang på smarttelefon eller nettbrett med Wype-appen. Her får du også tilgang til de ni nyeste utgavene av Digital FOTO.

Du får selvfølgelig også tilgang til Fordelssonen med én gang. Fordelssonen er Digital FOTOs onlineunivers og fullt av videokurs, veiledninger, forhåndsinnstillinger, prosedyrer og mye mer.

Digital FOTO nr. 18/2018

I Digital FOTO nr. 18/2018 kan du lese intervjuet med Mikkel Beiter, som i tillegg til å være en trofast leser av Digital FOTO også er en prisvinnende fotograf med over 50 000 følgere på Instagram og mange gode historier å fortelle. 

Kanskje du er interessert i...