Kirsebærtrær

Speilløse systemkameraer fanger f.eks. de enkelte bladene på trærne mye bedre enn telefonen.

Telefon kontra kamera: Flere detaljer med kameraet

Når du vil ta bilder med flest mulig detaljer, bør du velge et skikkelig kamera fremfor telefonen. Her ser du forskjellen på bildekvaliteten.

Mobiltelefoner tar etter hvert veldig gode bilder, men det er fortsatt mange områder der ordentlig kamerautstyr gjør at du kan få mye bedre resultater. Det gjelder blant annet detaljnivået, som vanligvis blir mye høyere med et skikkelig kamera.

På mobilen kan de fineste detaljene bli litt uklare. Selv om flere telefoner i dag har kameraer med skyhøy oppløsning, vil du ofte få et bedre detaljnivå med et skikkelig kamera med høyere oppløsning.

Det skyldes blant annet den mye større bildebrikken i speilløse kameraer, og et stort objektiv gir vanligvis bedre skarphet og flere detaljer.

>Les også: Dette kan du oppleve på nattehimmelen

Med et speilløst systemkamera blir detaljene så knivskarpe at du kan se de minste øyevippene i portrettbilder, hvert gresstrå i et landskap eller de enkelte bladene på et tre. Du vil se spesielt stor forskjell hvis du zoomer inn på bildene.

Detaljbilde av blader på et tre.

Her ser du samme utsnitt av et motiv fotografert med telefon til venstre og speilløst systemkamera til høyre. Selv om telefonen har en oppløsning på 200 megapiksler og kameraet har en oppløsning på 33 megapiksler, er detaljgjengivelsen mye bedre med kameraet.

© Digital FOTO

Vi har invitert med oss Tine, som er vant til å fotografere med telefonen, til å ta bilder med både telefonen og et skikkelig speilløst systemkamera sammen med Digital FOTOs sjefredaktør, Klaus Nygaard. I videoen nedenfor kan du se forskjellen på detaljnivået, og i tillegg innser Tine at det er mye enklere å unngå at bildet blir ødelagt av solstråler med et speilløst systemkamera.

Kanskje du er interessert i...