Nærbilde av blomst

Med det speilløse systemkameraet kan du velge helt nøyaktig hvilke deler som blir skarpe, og med et makroobjektiv kommer du ekstra tett på.

Telefon kontra kamera: Flottere nærbilder med kameraet

Når du skal ta bilder av små motiver, bør du bruke et skikkelig kamera og ikke telefonen. Her ser du forskjellen på bildekvaliteten.

Mobiltelefoner tar etter hvert veldig gode bilder, men det er fortsatt mange områder der ordentlig kamerautstyr gjør at du kan få mye bedre resultater. Det gjelder blant annet bilder der du går tett på de små detaljene. De blir flottere med et speilløst systemkamera eller speilreflekskamera i stedet for telefonen.

På grunn av telefonens forholdsvis lille bildebrikke får du ganske stor dybdeskarphet, der store deler av motivet er i fokus når du er tett på. Med det speilløse systemkameraet, som har en mye større bildebrikke, velger du nøyaktig hva som skal være skarpt.

>Les også: Slik tar du det perfekte profilbildet

Det gjør også at ting i bakgrunnen blir mye mer uskarpe og ikke forstyrrer like mye når du bruker et speilløst systemkamera, sammenlignet med telefonen.

Vi har invitert Tine, som er vant til å fotografere med telefonen, til å ta portrettbilder med både telefonen og et skikkelig speilløst systemkamera.

Med telefonen synes hun det var vanskelig å vite om hun kom for nær motivet slik at telefonen ikke kunne stille skarpt. Da hun skulle fange samme motiv med et speilløst systemkamera, kunne hun umiddelbart sjekke dette i søkeren på kameraet.

Blomst fotografert med telefon og speilløst systemkamera

Til venstre ser du mobilbildet Tine tok, og til høyre bildet fra det speilløse systemkameraet. Legg merke til at bakgrunnen er helt utvisket med det speilløse systemkameraet, mens du skimter forstyrrende detaljer fra telefonen.

I videoen nedenfor ser du hvordan det gikk da Tine tok nærbilder med telefon og speilløst systemkamera sammen med Digital FOTOs sjefredaktør, Klaus Nygaard.

Kanskje du er interessert i...