Fugl fotografert på avstand

Du får mange detaljer og bakgrunnen blir veldig uskarp hvis du bruker et speilløst systemkamera og et objektiv som tar deg tett på fjerne motiver.

Telefon kontra kamera: Flottere zoom med kameraet

Når du vil ta bilder der du må komme deg nær fjerne motiver, bør du velge et skikkelig kamera fremfor telefonen. Her ser du forskjellen på bildekvaliteten.

Mobiltelefoner tar etter hvert veldig gode bilder, men det er fortsatt mange områder der ordentlig kamerautstyr gjør at du kan få mye bedre resultater. Det gjelder blant annet bilder der du zoomer inn. De blir flottere når du bruker et speilløst systemkamera eller speilreflekskamera i stedet for telefonen.

På mange telefoner kan du velge mellom flere objektiver, men de færreste modellene har særlig kraftig tele. Ved å spre fingrene på skjermen i kameraappen kan du imidlertid som regel zoome langt inn i det fjerne.

>Les også: Stor guide til objektiver

Da mister du som regel mange detaljer sammenlignet med tele på et skikkelig speilløst systemkamera. Det speilløse systemkameraet har større bildebrikke, så du kan også isolere det du har zoomet inn på mer fra bakgrunnen, som blir mye mer uskarp.

Vi har invitert med oss Tine, som er vant til å fotografere med telefonen, til å ta bilder på stor avstand med både telefonen og et ekte speilløst systemkamera. 

Detaljbilde på avstand

Her ser vi samme utsnitt fra telefonen til venstre og speilløst systemkamera til høyre. Bildet fra det speilløse systemkameraet er langt mer detaljrikt. På telefonen har vi zoomet inn ved å spre fingrene på skjermen.

I videoen nedenfor ser du hvordan det gikk da Tine tok telebilder på avstand med telefon og speilløst systemkamera sammen med Digital FOTOs sjefredaktør, Klaus Nygaard.

Kanskje du er interessert i...