DJI FPV er raskere enn en Formel 1-bil

Med vanvittig akselerasjon som får Lewis Hamilton til å rødme, tar DJI nye og rå skritt med kameradronen FPV.

3. mars 2021 av Klaus Nygaard

En Formel 1-fører bruker omkring 2,5 sekunder på å gå fra 0–100 kilometer i timen, og en typisk motorsykkel bruker hele fire sekunder på det samme. Den nye dronen DJI FPV slår alt og alle med en akselerasjonstid på bare to sekunder.

For første gang har dronegiganten DJI lansert en drone i FPV-kategorien, som står får First Person View og betyr at dronen kan snu på en femøring, komme opp i utrolig fart og styres ved hjelp av fjernkontroll og digitale briller som viser det dronekameraet ser.

Faktisk er DJI FPV så rå og kraftig at du ikke kan styre den som vanlige droner, altså med skjermen på en mobiltelefon. Derfor følger brillene med i pakken. Til gjengjeld kan du øve deg med fjernkontroll og briller på appen til DJI før du slipper dronen løs.

> Les også: Dette er de nye reglene for droneflyving

Det er en panikknapp på fjernkontrollen. Trykker du på den, stopper dronen umiddelbart og står stille i luften.

© DJI

Fyker loddrett opp og ned – hvis du tør

Siden ikke alle er klare for å suse opp og ned klippevegger i høy fart, er DJI FPV også utstyrt med programmet «Normal», hvor det er like enkelt å styre dronen som med en vanlig kameradrone, hvor den advarer mot eventuelle hindringer.

I programmet «Sport» kommer toppfarten opp på 100 kilometer i timen, og i den skremmende innstillingen «Manual» blir gps og alle andre hjelpefunksjoner skrudd av, og så kan DJI FPV loope og komme opp i hele 140 kilometer i timen.

Bildevinkelen er på hele 150 grader og tilsvarer en brennvidde på 15 millimeter. Objektivet byr på F2.8.

© DJI

Flotte opptak i 4K

Det innebygde kameraet filmer i 4K og 60 bilder i sekundet, stillbildene er på 8,3 megapiksler, utelukkende i jpeg, og bildebrikken er på 1/2,3 tommer, så det er altså ikke DJIs mest ambisiøse kameradrone, men det er uten sammenligning den som gir mest sug i magen og de råeste opptakene.

Batteritiden i vanlige FPV-droner ligger ofte på omkring fem minutter. DJI FPV kan fly i opptil 20 minutter på ett batteri. 

Det nye fartsfantomet er allerede i butikkene og kan kjøpes for 14 999 kroner.

Mister du forbindelsen til DJI FPV eller bare orienteringen generelt, kan dronen finne veien hjem selv.

© DJI

Kanskje du er interessert i...