Familie flyr drone på stranden

Den nye DJI Mini 2 veier 249 gram.

© DJI

DJI Mini 2: Lettvektsdrone for nybegynnere

Nye DJI Mini 2 er liten, lett og ukomplisert, og derfor passer den godt for den som vurderer å begynne med dronefotografering.

5. november 2020 av Christian Trant

Til en veiledende pris på cirka 5200 kroner er den nye DJI Mini 2 en god kandidat til å være en første drone for nybegynneren. 

DJI Mini 2 filmer i 4K, og den er sammenleggbar og lett å ha med seg overalt. Dronen veier bare 249 gram, altså det samme som forgjengeren DJI Mavic Mini. 

Kom i gang med én gang

Den beskjedne vekten gjør at du får minst mulig papirarbeid med de nye EU-reglene for droner. Det gjør den selvfølgelig ekstra attraktiv for nybegynnere, for du kan fly med dronen rett etter at du har tatt den ut av pakken.

Du må selvfølgelig fortsatt overholde de generelle retningslinjer, blant annet ikke fly i byer. Du må derimot ut på åpne områder der du kan følge godt med på dronen. 

> Les også: Ny drone utfordrer DJI med 8K-video

Dronebilde fra 30 meter.

Du kan ikke fly i byområder uten spesiell tillatelse.

© DJI

Små forbedringer gjør DJI Mini 2 sikrere å fly med

Vi i redaksjonen var veldig begeistret da vi testet forgjengeren DJI Mavic Mini, som til tross for sin beskjedne vekt likevel flyr svært sikkert.

Og nå har DJI forbedret Mini 2 slik at forbindelsen mellom fjernkontrollen og dronen har blitt enda sikrere.

DJI Mini 2 har en maksimal rekkevidde på 6 kilometer, noe som er cirka tre ganger så langt som med DJI Mavic Mini.

DJI Mini 2 tar bilder av høy kvalitet

DJI Mini 2 har et kamera som tar bilder på 12 megapiksler, og når du filmer, er det i 4K-kvalitet med opptil 30 bilder i sekundet.

Du velger selv om du vil lagre bildene dine som raw eller jpeg.

DJI Mini 2 har en maksimal flytid på 31 minutter før du må lade den igjen. 

> Les også: Alt du må vite før du kjøper en drone

Hånd holder DJI Mini 2.

DJI Mini 2 har samme størrelse som forgjengeren DJI Mavic Mini. 

© DJI

DJI Mini 2 har en rekke forhåndsprogrammerte flyinnstillinger

Det er lett å styre DJI Mini 2, for du kan velge mellom 10 forhåndsprogrammerte flyinnstillinger. Du kan blant annet få dronen til å følge motivet ditt, men du kan også få dronen til å filme flotte panoramavideoer fra cirka 35 meters høyde.

De forhåndsprogrammerte flyinnstillingene gjør det lettere å lage flotte videoer uten plutselige rykk, da dronen styrer filmingen selv. Når den er ferdig, lander den på samme sted som den tok av fra.

Du kan kjøpe dronen allerede nå på DJIs hjemmeside til en veiledende pris på 479 euro, noe som  tilsvarer cirka 5200 kroner. 

Kanskje du er interessert i...