Kamera med batterigrep.

Et batterigrep gir bl.a. mulighet for ekstra batterikraft, slik at du kan være lenger ute i felten uten å gå tom for strøm.

Få mer ut av kameraet med batterigrep

Funksjoner som live view, wifi og GPS tapper kameraet for strøm. Derfor er det en stor fordel å feste et batterigrep på kamerahuset. Samtidig får du bedre ergonomi og flere funksjoner.

21. juli 2022

Et batterigrep gir ikke bare muligheten til å ta lengre opptak når du er på fototur.

Grepet gir også en rekke andre fotomuligheter og fordeler som du kan lese om nedenfor. 

1. Bedre ergonomi og mulighet for lengre opptak

Et batterigrep til montering under kameraet gir ikke bare et mye bedre grep rundt huset når du fotograferer i høydeformat, men det gir også mulighet til å ta mange flere eksponeringer uten å måtte lade batteriet.

Du kan gjerne kjøpe et batterigrep i samme merke som kameraet ditt, men det er en del å spare på å kjøpe et uoriginalt batterigrep.

Hvis du for eksempel velger et av de mer kjente merkene som Hähnel, Phottix eller Meike, er det mange penger å spare.

Du kan imidlertid ikke regne med at de uorginale tilbyr samme mekaniske kvalitet som de originale, og det er heller ikke gitt at de er værbestandige i samme grad som kameraprodusentenes egne.

> Les også: 5 rimelige gadgets som gjør livet som fotograf enklere

Batterigrep.

Batterigrepet skyves opp i kameraets batterirom og spennes fast via skruen som matcher kameraets stativgjenger nederst.

© Shutterstock

2. Du får bedre kontroll over kameraet

De fleste batterigrep er utstyrt med mange av de samme innstillingshjulene som kameraet, slik at du enkelt kan stille inn blender, lukkertid og andre funksjoner samtidig som du har et godt og ergonomisk grep. 

På flere modeller er det f.eks. en multivelger, slik at du kan navigere i menyen eller flytte fokuspunkter.

Noen batterigrep, f.eks. fra produsenten Meike, har også innebygd intervalltimer som stilles inn via knapper og en liten LCD-skjerm. 

Enkelte batterigrep kan også styres trådløst via en fjernkontroll, og det gir blant annet mulighet til å ta bilder på avstand. 

Denne funksjonen er også genial når du for eksempel fotograferer astro og jobber med veldig lange lukkertider – og ikke vil berøre kameraet mens det eksponerer.

Se videoserien Seasons, der naturfotograf Morten Hilmer forteller hvordan han tar imponerende bilder på fototurene sine.

Uoriginalt batterigrep.

De uoriginale batterigrepene har de samme knappene til å velge fokuspunkter samt til å låse fokus eller eksponering som kameraprodusentenes egne.

© Shutterstock

3. Det trenger ikke være en dyr investering

Det finnes tre typer grep på markedet. Det er de originale, som er dyre, og de uoriginale, som er rimeligere. 

Også er det de ukjente merkene. Det er faktisk mulig å spare mer enn 40 prosent når du kjøper tredjepartsprodusenters batterigrep på Internett.

> Les også: 4 ting du ikke bør kjøpe som ny fotograf

Kanskje du er interessert i...