Silence of the north fotobok av Morten Hilmer

Silence of the north fotobok av Morten Hilmer.

© Morten Hilmer

Ny fotobok med fantastiske blinkskudd fra Arktis

“Silence of the north” er tittelen på en ny og fyldig bok fra den danske naturfotografen Morten Hillmer. Og tittelen er treffende, for motivene er stillestående, og de duse, drømmeaktige blinkskuddene fra Arktis bør nytes i stille ettertenksomhet.

14. januar 2018

Hvis du er på utkikk etter bilder av spekkhoggere som slenger rundt på livløse selunger, eller er på jakt etter triks for innstilling av hvitbalansen i snølandskap, så er ikke dette ikke boken for deg.

Med Silence of the north er vi med en følsom sjel på jobb. Han formidler stemning og atmosfære. 

Flere ganger har vi hatt med Morten Hilmer i Digital FOTO. Her er 3 av tipsene hans for naturfotografering. 

Anmeldelse av boken Silence of the north

Anmeldt av Sebastian Relster, sjefredaktør i Illustrert Vitenskap.

Naturfotografen Morten Hilmers jaktmarker er i Arktis, og bildene i boken er resultatet av flere turer i minusgrader. Derfor ligger det i sakens natur at den dominerende fargen er nyanser av hvitt, snøhvit, gråhvit også videre.

I boktittelens ånd er de aller fleste bildene stille...stående. Helt enkle – og enkelte på grensen til akvarellnaive.

> Du kan også bli en ekspert på Photoshop - kjøp Photoshop-boken vår sammen med 2 utgaver av Digital FOTO for bare 49 kroner.

Silence of the north fotobok av Morten Hilmer

Et stilfullt bokomslag med dyp preging er det første du blir møtt av.

© Morten Hilmer

Jeg tok meg selv i å tenke: “Dette bildet kunne da også jeg ha tatt”, for eksempel i tilfellet med en rype i silhuett. Eller bildet av en skog i snøvær. Kunne det ikke det ha vært på etiketten for et vaskemiddel?

Det er bare det at jeg ikke HAR ikke tatt lignende bilder. I hvert fall ikke noen som formidler den røffe og majestetiske ensomheten i det fjerne nord på samme måte.

Hilmer har spesiell kunnskap om komposisjon og stemning. Og da jeg lot roen senke seg og fordypet meg i de enkelte bildene, utfoldet magien i denne frosne verdenen seg. Jeg har selv ved flere anledninger vært på eventyr i det store hvite, og Hilmers bilder får med stilsikker enkelhet tatt meg tilbake til dampende pust og frosne fingre.

Less er, som vi vet, more, og det gjelder virkelig for “Silence of the north”. Jeg anbefaler at du nyter verket i absolutt stilhet – ett bilde om gangen.

Boken er på engelsk og dansk, og den koster 771 kr. 

Se hvordan du kommer godt i gang med din egen fotobok, og se andre inspirerende fotobøker med tips og fantastiske bilder her.

Kanskje du er interessert i...