3 tips fra naturfotografen

3 tips fra naturfotografen

Morten Hilmer er en anerkjent naturfotograf med en forkjærlighet for arktiske strøk. Her deler han sine gode tips for hverdagseventyr for fotografer.

19. januar 2017

Morten Hilmer elsker naturen - særlig i det kalde nord.

Han har vært en del av en militær hundesledepatrulje på Grønland, og han har flere ganger vært på Svalbard, Arktis og Antarktis for å ta bilder.

To ganger er han blitt kåret til Årets Naturfotograf i Danmark, og han er premiert av Wildlife Photographer of the Year.

Her gir Hilmer deg tre gode tips for å fange dine egne hverdagseventyr

  • Finn et prosjekt du kan jobbe lenge med. Det kan f.eks. være fuglen i hagen. Bli kjent med vanene dens og de stedene den vanligivis befinner seg. Fortsett i minst to måneder, slik at det dukker opp nye motiver.
  • Kom deg ut av komfortsonen. Pakk ryggsekken din, en thermos og en sovepose, og dra ut i skogen – eller bare ut i hagen – og se på det som skjer. Det dukker hele tiden opp nye motiver, vinkler og erfaringer.
  • Bli skikkelig godt kjent med utstyret ditt. Da kan du bruke det intuitivt og ikke måtte sjekke det hver gang du må justere eller stille det inn. Dermed går du ikke glipp av de spesielle øyeblikkene.

Les hele intervjuet med Morten Hilmer i magasinet Digital FOTO 2/2017, der han forteller om fem helt spesielle øyeblikk – blant annet om møtet med en isbjørn, om et forfryst kamera og om en tillitsfull rev.

Som abonnent kan du lese hele intervjuet her - eller lese det på smarttelefonen eller nettbrett ditt med Wype-appen.

Til sommeren kan du bli med Digital FOTO og Morten Hilmer på leserreise til Svalbard.

Les mye mer om turen til Svalbard her

Kanskje du er interessert i...