Sommerens ankomst betyr ikke bare solbrente neser, deilige vafler med is og lange og lyse kvelder.
Etter hvert som temperaturen blir mildere, dukker noen dyr opp fra vinterhiene sine, mens andre dyr får barn. Samtidig står hager og parker i blomst, og det betyr mange vakre farger og yrende liv.
Under har vi laget en oversikt over noen av alle motivene som åpenbarer seg i årets varmeste måneder.

Iris er med sine fargerike og krøllete blader en svært fotogen blomst som du kan få unike bilder av hvis du eksperimenterer litt med vinklene.
© ShutterstockUgler og sultne svartspettunger
Mai: Fra februar til mars ruger uglen eggene sine, og fram til slutten av mai vil du kunne se de dunete ungene når de sitter på grener tett ved trestammene.
Slutten av mai: Den karakteristiske svartspettens unger er klekket, og finner du redehullet, kan du få et bilde av nebbene til de ivrige ungene som stikker ut av redehullet under matingen.
Mai-juni: Her blomstrer den flotte hageiris med de store, krøllete bladene i alle mulige farger.
Mai-juli: Den store flaggspettens unger klekkes, og fra mai til juli kan ungenes høylytte tigging fra redehullet høres på lang avstand. Fra juni til juli kan du fotografere ungene fly ut.
Mai-september: Den fargestrålende sommerfuglen Tiriltungeblåvinge kan ses på de fleste varme, tørre, åpne og blomsterrike steder. Du vil også kunne finne den i hager, for den streifer en del.
> Les også: Dette er alt du må vite om makrofotografering

Gullringvinge er en vanlig sommerfugl, men det betyr på ingen måte at den ikke kan gi deg flotte bilder. Gå helt ned på kne – det gjør det lettere å få en flott, uskarp bakgrunn uten forstyrrende elementer.
© ShutterstockTravle tårnfalker og lekne revevalper
Juni-juli: Nå blomstrer de flotte silkepionene. Blomstene er så store at du kan komme deg helt innpå med selv et kitobjektiv, hvor nærgrensen er relativt lav.
Juni-juli: De fine lupinene blomstrer i juni og juli samt i september, hvor det kan være en etterblomstring. En opplagt idé er å ta portrettbilder på en eng der lupinene vokser vilt.
Juni: Her kan du så heldig å se tårnfalk som flyr med byttet til ungene sine. De lever i åpent landskap med spredt vegetasjon.
Juni: På denne tiden har revevalpene blitt så store at de kommer opp fra hiene. Har du funnet et revehi, er det bare å vente på god avstand. Valpene er ofte lekne og mer uforsiktige enn de voksne revene, noe som gir gode muligheter for fantastiske bilder.
Juni-august: En ny generasjon av den fine sommerfuglen gullringvinge er på vingene. Den er spesielt vanlig på Østlandet og Sørlandet, på steder med rikelige mengder gress.
Juni-august: Her blomstrer den klare lyseblå hagestrandtornen. Et makromotiv det er lett å fange en bie på, når den klatrer på den runde blomsten.
Midten av juni: Er du klar for en skikkelig utfordring, har du en bitteliten sjanse for å ta et bilder av den svært sjeldne svarthalsdykkeren. Den er bare observert et lite titalls ganger i Norge og hekker ikke her.
> Les også: Disse 10 fuglene skal du fotografere

Løft fuglebildene dine til nye høyder ved å fange dette forunderlige fenomenet: En svarthalsdykker som tar med sin nyklekkede unge på en svømmetur.
© ShutterstockHavørnunger og admiralsommerfugler
Midten av juni: Har du teleobjektivet klart, kan du være så heldig å fange små flokker med den fargestrålende gulirisk. De første hekkende eksemplarene her til lands ble sett i Bærum i 2010.
Midten av juli: Den majestetiske havørnens unger er klekket ut, og derfor kan du se havørnunger ved større sjøer eller fjorder som er omkranset av skog.
Juli: En ny generasjon av den store og flotte admiralsommerfuglen er i luften, og du kan se den i hager, parker, skoger og andre steder der det vokser brennesle.
Juli-oktober: En av de mest velkjente sommerfugler, dagpåfugløye, er klar og kan finnes og fotograferes overalt i landet. Har du en sommerfuglbusk i hagen, er du garantert et besøk.
August: Nå kan du få et glimt av både voksen sel og små selunger som hviler seg i solen,
September: Tidlig høst er brunsttid for hjorten, noe som betyr brøl, slåsskamper og parring. Det er viktig at du ikke forstyrrer dyrene i brunsten, så hold deg på veier og større stier, hvor de er vant til at det kommer mennesker.
> Les også: Slik kommer du deg innpå dyrene