Lette fotostativer for entusiasten

Lette fotostativer for entusiasten

Et stativ kan øke bildekvaliteten og forbedre komposisjonen din og vil enkelt sagt gi deg bedre bilder. Her tester vi sju lette fotostativer til under 4500 kroner.

6. oktober 2016

Du får først et virkelig godt inntrykk av hva kameraet ditt klarer når du har et godt stativ. Det er spesielt uunnværlig for kvelds- og nattebilder og landskapsfotografering, men det vil også hjelpe deg i mange andre situasjoner.

Det er flere faktorer du bør vurdere når du skal investere i et stativ. Hvis du f. eks. vil ta det med ut i naturen, kan det ikke veie for mye. Det er også viktig at det har et kulehode eller på annet vis kan justeres i alle retninger.

> Les også: Utstyrsguiden: 3 gode stativer til under 1500 kroner

5 grunner til å bruke stativ

1: Lavere ISO-verdi Med stativ kan du knipse ved lav ISO-verdi i svakt lys, noe som gir markant bedre kvelds- og nattebilder.

2: Bedre komposisjon Knipser du landskap og arkitektur, får du bedre bilder fordi stativet lar deg jobbe mer konsentrert med komposisjonen.

3: Bedre kontroll Skal du avfotografere malerier eller objekter, kan stativet hjelpe deg med å holde kameraet på plass over motivet.

4: Skarpere bilder For makrofotografering, der enhver mikroskopisk rystelse resulterer i uskarpe bilder.

5: Mulig med timelapse Elsker du HDR eller timelapse-videoer, så er stativet en uunnværlig assistent.

Som abonnent kan du lese artikkelen gratis via linken øverst på siden eller med Wype-appen på smarttelefonen eller nettbrettet ditt.

> Få abonnement på Nordens største fotomagasin Digital FOTO

Kanskje du er interessert i...