Frontlinse på objektiver
© Shutterstock.com

5 nye objektiver vi digger

Med et nytt objektiv på kameraet får du mye bedre muligheter til å ta flotte bilder. Her har du fem objektiver vi har testet og som du bør vurdere.

I Digital FOTO tester vi mye nytt fotoutstyr hvert år, og vi kan fortsatt bli begeistret over produkter som skiller seg ut på grunn av smarte funksjoner, nye muligheter eller flott bildekvalitet.

>Les også: Slik velger du riktig objektiv

Nedenfor har vi samlet fem av objektivene vi har likt aller best i den siste tiden. Vi har listet dem opp etter når vi har testet objektivene, med de nyeste øverst. Du kan lese hele anmeldelsen vår, som vi har låst opp slik at du ikke må logge på.

OM SYSTEM M.Zuiko ED 90 mm F3.5 Macro IS PRO

OM SYSTEM M.Zuiko ED 90 mm F3.5 Macro IS PRO
© OM SYSTEM

Dette makroobjektivet får deg ekstremt nær motivene, og med tilbehør kan du forstørre 4x slik at hodet på en fyrstikk fyller bildeflaten.

Les hele anmeldelsen av OM SYSTEM M.Zuiko ED 90 mm F3.5 Macro IS PRO her.

Sony FE 50 mm F1.4 GM

Sony FE 50 mm F1.4 GM
© Sony

Dette objektivet i Sonys flotte GM-serie har en klassisk brennvidde, og det leverer høy skarphet og detaljnivå helt ut i bildekantene pluss flott bakgrunnsuskarphet.

Les hele anmeldelsen av Sony FE 50 mm F1.4 GM her.

Canon RF 135 mm F1.8L IS USM

Canon RF 135 mm F1.8L IS USM
© Canon

Et flott objektiv til blant annet portretter og bryllupsbilder, der du får høy skarphet og herlig bakgrunnsuskarphet. Objektivet har innebygd bildestabilisering, og det passer til Canons EOS R-kameraer.

Les hele anmeldelsen av Canon RF 135 mm F1.8L IS USM her.

Nikon NIKKOR Z 600 mm F4.0 TC VR S

Nikon NIKKOR Z 600 mm F4.0 TC VR S
© Nikon

Var det ikke for prisen, som nesten vipper over 200 000 kroner, burde alle Nikon-fotografer ha et objektiv som dette til for eksempel fuglefotografering og sport. Objektivet har innebygd telekonverter, slik at du raskt kan gå fra 600 til 840 mm. Telen er knivskarp og lyssterk.

Les hele anmeldelsen av Nikon NIKKOR Z 600 mm F4.0 TC VR S her.

Fujifilm FUJINON XF 56 mm F1.2 R WR

Fujifilm FUJINON XF 56 mm F1.2 R WR
© Fujifilm

Brennvidden på 56 mm tilsvarer 85 mm på Fujifilms X-kameraer, som dette objektivet passer til. Det er perfekt til blant annet portretter, og her får du flott skarphet og innbydende bokeh.

Les hele anmeldelsen av Fujifilm FUJINON XF 56 mm F1.2 R WR her.

Kanskje du er interessert i...