Canon RF objektiv

Det nye Canon RF 24–105mm F4.0–7.1 er det perfekte allround-objektivet. 

© Canon

Canon ekspanderer objektivserien for EOS R-systemet

Nå kan brukere av Canons speilløse systemkameraer komme seg nærmere motivene enn noen gang før. Canon har nemlig nettopp avslørt at et nytt superteleobjektiv samt to telekonvertere er på vei til EOS R-systemet.

1. april 2020 av Sarah Marie Winter

Canons nye, budsjettvennlige allround-objektiv 24–105mm F4.0-7.1 IS STM har knapt nok kommet på markedet, før produsenten nå kan avsløre enda et nytt objektiv til det speilløse systemet sitt, EOS R.

Og det nye objektivet kommer nok spesielt til å glede natur- og actionfotografer. Det har nemlig en brennvidde på hele 100–500 mm.

Objektivet har en maksimal blenderåpning på F4.0 ved 100 mm og F7.1 ved 400 mm, og produsenten lover at det har ny optisk teknologi og forbedret bildestabilisering. 

> Les også: Bør jeg velge speilløst systemkamera eller speilreflekskamera?

Canon RF telekonverter

De nye telekonverterne er for eksempel en fordel hvis du vil få til et perspektiv der månen er veldig stor, og du allerede har et objektiv på 70–200 mm. Med en konverter på 2.0x vil du dermed få en brennvidde på 400 mm. 

© Canon

I tillegg til superteleobjektivet er det to telekonvertere på vei, på henholdsvis 1.4x og 2.0x, så du kan komme deg enda nærmere motivene enn det objektivet alene lar deg gjøre.

I tillegg bekrefter Canon også planen om å lansere 5 RF-objektiver til i 2020.

Les mer om objektivene her

Kanskje du er interessert i...